Artık onu kimse hatırlamıyor

Artık onu kimse hatırlamıyor

Ekonomi Haberleri

2001 krizi döneminde IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli, yanından ayırmadığı Bond çantası ile her gün ekranlarda boy gösteriyordu.

Türkiye'nin, 2008'de yeni stand-by anlaşması yapmama kararı alması ve bu yılın mayıs ayında kredi borcunu sıfırlamasıyla vatandaşın belleğinden silinmeye başlayan Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) bir heyet, gelecek hafta rutin gözden geçirme için Türkiye'ye gelecek. IMF ile yarım asrı aşan ilişkiler, vatandaşların hafızalarında kriz dönemleri ve acı reçetelerle yer aldı. Türkiye'de en çok, Türkiye Masası Şefi olarak görev yapan Carlo Cottarelli ile 2001 krizinde gündemine gelen IMF, şimdilerde o dönemi yaşayanlar tarafından bile hatırlanmıyor. Bugün IMF ile ilişkilerde borçsuz bir döneme girilmesi, vatandaşların zihnindeki kötü hatıraların bile silinmesini sağladı. Sokakta birçok kişi "IMF Başkanı kim?" sorusuna "bilmiyorum" cevabını verirken, bazıları IMF'nin adını bile bilmiyor. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...