Arka arkaya not artışları geliyor

Arka arkaya not  artışları geliyor

EKONOMİ Haberleri

Piyasalardaki dengelenmenin ardından ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirler, yürütülen politikalar ve jeopolitik gerilimlerin azalması, başta güven endeksleri olmak üzere bütün göstergelerde pozitif gelişmeleri beraberinde getirdi.

Enflasyonda Temmuz 2017’deki veriden 26 ay sonra tek hanenin görülmesi, Sanayi Üretim Endeksi’nde 12 ay sonra gelen yükseliş, Ekonomik Güven Endeksi’nde son 16 ayın en yüksek değerinin ortaya çıkması, yılın son bölümüne ve 2020’ye yönelik pozitif beklentileri artırdı. Şimdi bütün derecelendirme kuruluşlarından, not artırma beklentileri güç kazandı. Fitch Ratings, kasım başında Türkiye ekonomisinin ilerleme kaydettiğini belirterek “negatif” görünümünü “durağan”a çevirmişti. Analistler; önümüzdeki 3-6 aylık süreçte beklenen not artışlarının arka arkaya gelebileceğini, borsada 105 bin seviyesinin artık taban olduğunu, dolarda ciddi yükseliş potansiyelinin görünmediğini vurguluyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...