Arıza tespiti el yakacak

- Güncelleme:
Arıza tespiti el yakacak

Ekonomi Haberleri

Online bakım ve tamirat hizmeti veren şirketlerin yetkilileri, 2023 yılında asgari ücret zammı ile birlikte usta ücretlerinde de yüzde 50-60 artış beklediklerini belirterek, “Usta ücretleri ile birlikte servis ücretleri de yükselecektir. 250 lira olan ücretler daha da artacaktır” diye konuştu.

Teknik servis ve usta ücretlerine zam yolda. Asgari ücret artışıyla usta ücretlerine yüzde 50-60 oranında zam gelmesi beklenirken, bu durumda vatandaş sadece arıza tespiti için 350 lira ödeyecek. Parça ücretiyle birlikte ücretler daha da yükselecek. Online bakım ve tamirat hizmeti veren firmalar 2023 yılında asgari ücret zammı ile birlikte usta ücretlerinde de artış olacağını belirterek, “Hemen hemen her sektörde ücretler arttı. Usta ücretlerindeki artış ise enflasyonun altında kaldı. Çünkü hizmet sektöründe fiyat artışları geç hissediliyor. Bir kişi tesisatçı çağırdığında iki yıl öncesindeki fiyat aklına geliyor. Dolayısıyla artış artık yavaş oluyor. Oysa ustalar el emeği iş yapıyorlar. Nitelikli işlere imza atıyorlar. Karşılığını da almak zorundalar. 2023 yılında asgari ücretle birlikte yüzde 50-60 artış bekliyoruz. Usta ücretleri ile birlikte servis ücretleri de artacaktır. Servis ücreti 170 liradan şu an 250 liraya kadar yükselmişti. Bu daha da artacaktır” açıklamasını yaptılar. 

Türkiye’de usta sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken sektör uzmanları “Şu an alttan usta yetişmiyor. İngiltere’de bir tesisatçının saatlik ücreti 250-300 Sterlin. Bodrum’da usta ücretleri 500 liraya kadar yükseldi. Mesleki eğitim şart. Aksi takdirde Türkiye’de usta ücretleri 5 yıl içerisinde İngiltere’ye yetişir” diye konuştular. Sektör yetkilileri, elektronik tamir, elektrikçi, boya ve badana, ofis ve boş ev temizliği, cep telefonu tamiri, TV montajı, sıhhi tesisat, klima ve kombi bakımı, mobilya montajı gibi pek çok kategoride online ustalık hizmeti verdiklerini, ayrıca yerinde tamirat yaptıklarını açıkladılar. ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...