Araştırmalar ortaya koydu 2019'dan beri aynı tarife! Ucuz otomobil modellerine enflasyonun 2 katı zam geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Araştırmalar ortaya koydu 2019'dan beri aynı tarife! Ucuz otomobil modellerine enflasyonun 2 katı zam geliyor

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte uzmanlar otomobil fiyatlarının yükseleceğini söylüyor. Avrupa Ulaşım ve Çevre Federasyonu'nun yayımladığı araştırma sonuçlarına göre, Avrupa'nın en büyük 5 otomobil üreticisi 2019'dan bu yana en ucuz otomobil modellerinin fiyatlarını enflasyonun 2 katı üzerinde yükseltti.

Ticaret Bakanlığı'nın otomobil fiyatlarını düşürmeye yönelik getirdiği yeni uygulamalar sayesinde fiyatlardaki köpük kalktı. 2023 yılı sonuna yaklaşırken markalar ellerindeki sıfır otomobilleri satmak için kampanya yarışına başladı. Sıfır faizli kredi kampanyaları başta olmak üzere birçok kampanya yürüten bayiler otomobillerde binlerce liralık indirime gitti. Ancak uzmanlar otomobil fiyatlarının yeni yılda tekrar yükseleceğini söylüyor. Brüksel merkezli sivil toplum kuruluşu Avrupa Ulaşım ve Çevre Federasyonu, otomobil fiyatlarıyla ilgili yaptığı araştırmayı yayımladı.

ENFLASYONUN 2 KATI ZAM GELİYOR

Araştırmaya göre, Avrupa'nın en büyük 5 otomobil üreticisinin en ucuz modellerinin fiyatları 2019'dan bu yana ortalama yüzde 42 yükseltildi ve bu dönemde ucuz otomobil fiyatlarının toplam enflasyon oranının neredeyse 2 katı arttığı belirtildi. Araştırmada, Peugeout 208, Seat Ibiza, Renault Twingo fiyatlarının yüzde 37 ile yüzde 56, Mercedes A ve B sınıfı modellerin fiyatlarının yüzde 38 yükseltildiği hatırlatıldı ve "Fiyatlar enflasyon seviyelerinin veya ham madde ve diğer bileşen maliyetlerinin çok üzerinde arttı." ifadesi yer aldı.

GEÇEN YIL REKOR KAR

Araştırmada, otomobil üreticilerinin fiyat artışları nedeniyle geçen yıl 64 milyar avro düzeyinde rekor kar elde ettiği, buna rağmen Euro 7 emisyon standartları çerçevesinde araç başına 200 avroya mal olacak önlemleri pahalı bulduğu ve bununla mücadele ettiği kaydedildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...