Aras Kargo'da hisse devrine izin

- Güncelleme:
Aras Kargo'da hisse devrine izin

Ekonomi Haberleri

Rekabet Kurulu, Aras Kargo'nun yüzde 25 hissesinin Österreichische Post AG tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan kararlara göre, Kurul, Österreichische Post AG tarafından Aras Kargo Yurt İçi ve Yurt Dışı Taşımacılık AŞ'nin yüzde 25 oranında hissesinin İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ile Evrim Zühal Aras, Barış Baran Aras ve Meral Aras'tan devralınması işlemine izin verdi. Anadolu Restoran İşletmeleri Limited Şirketi ile bağımsız işletmeciler arasında imzalanan İşletme Lisans Sözleşmesi ve bu sözleşmenin eki mahiyetindeki sözleşme ve bu sözleşmeyle bağlantılı diğer uygulamalarla ilgili olarak; bahse konu sözleşmenin II(b) maddesi dışında 2002/2 sayılı Tebliğ kapsamında grup muafiyetinden yararlandığına, II(b) maddesi bakımından ise bireysel muafiyet tanınmasına karar verildi. Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği uyarınca, yükümlülüklerini Türkiye Beyaz Eşya Sanayiciler Derneği Atık Yönetim İktisadi İşletmesi (ELELAY) aracılığıyla yerine getirmek ve bu nedenle ELELAY'a üye olmak isteyen üreticiler ile ELELAY arasında imzalanacak üyelik sözleşmesine bireysel muafiyet tanındı. Chr. Hansen A/S'nin halihazırda yüzde 50 hisseyle ortak kontrolüne sahip olduğu Peyma Chr- Hansen's Peynir Mayası AŞ'nin tam kontrolünü hisse devri yoluyla devralması işlemine izin verildi.


Bausch amp;Lomb Holdings Incorporated'in kontrolünün Valeant Pharmaceuticals International, Inc. tarafından devralınması işlemine izin veren Kurul, Lotte Chemical Corporation ve Versalis SpA tarafından ortak girişim kurulması işlemine ve Multi Corporation B.V.'nin yüzde 58,34 oranında A grubu hissesinin Blackstone Group L.P. tarafından Medea Holding S.a.r.l aracılığıyla devralınması işlemlerine de izin verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...