Arap turist son dakikayı sever

Düzenleyen:
Arap turist son dakikayı sever

Ekonomi Haberleri

Körfez ülkeleri arasında yaşanan gerilimin Türkiye’ye gelen Arap turist sayısında düşüşe neden olabileceği yönünde iddialar gündemini korurken; özellikle Suudi Arabistan’dan yapılan uçak ve otel rezervasyonlarında iptaller olduğu belirtiliyor.

Damla PEKER ANKARA
Körfez ülkeleri arasında yaşanan gerilimin Türkiye’ye gelen Arap turist sayısında düşüşe neden olabileceği yönünde iddialar gündemini korurken; özellikle Suudi Arabistan’dan yapılan uçak ve otel rezervasyonlarında iptaller olduğu belirtiliyor. Türkiye son 3 yılda Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelen yaklaşık 12 milyon turisti ağırlarken; bu yılın ilk 4 ayında bu ülkelerden gelen turist sayısı geçen yıla oranla yüzde 15 artarak 1 milyon 294 bine ulaştı. Katar krizi sonrası ortaya çıkan uçak ve otel rezervasyonlarında iptaller olacağı iddiaları, sektör temsilcilerini yaz sezonu için düşündürmeye başladı. Arap turist rezervasyonlarını değerlendiren Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Arap turistlerde azalma olduğunu belirterek “Araplar bundan sonra sıkıntılı olacak gibi. Önceleri başta Karadeniz olmak üzere yoğun bir hareket olurdu. Diğer taraftan uçakların bir kısmında iptaller olacağı gibi söylentiler var. Şu anda baktığınız zaman da çok net bir tablo göremiyoruz. Birkaç hafta geçtikten sonra planlanan uçuşlar gerçekleşecek mi gerçekleşmeyecek mi bunları bekleyerek göreceğiz. Arap misafirler buna ne kadar tepki verecek ona da bakmak lazım” dedi. TÜRSAB Genel Sek-reteri Çetin Gürcün ise, şunları kaydetti: Bayram tatili, iç pazara yönelik bir hareketlilik getirdi. Yurt dışından gelen çok fazla turist yok ama bayramı takip eden süreçte Orta Doğu ve körfez ülkelerinden daha da yoğunlaşacaktır. Arap turistler ramazanda pek fazla seyahat etmiyorlar ama bayram sonrasında onlarda da tatil dönemi başlıyor. Suudi Arabistan’dan rezervasyon iptalleri oldu diye söylentiler var. Körfez ve Orta Doğu önceden rezervasyon yapan ülkeler değil. Tatile 1 hafta kala rezervasyonlarını yaparlar. Şu anda krizin etkileri için bir şey demek gerçekçi olmaz. Ancak, normal seyrinde gelmeye devam edeceklerini düşünüyorum.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...