Araç sahiplerini ilgilendiren karar Resmi Gazete'de: Zorunlu trafik sigortasına yeni düzenleme geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Araç sahiplerini ilgilendiren karar Resmi Gazete'de: Zorunlu trafik sigortasına yeni düzenleme geldi

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de araç sahiplerinin yaptırması zorunlu olan Zorunlu Trafik Sigortası için yeni karar yayımlandı. Zorunlu trafik sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarlarının belirlenmesinde Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tek yetkili oldu.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI PRİMİNDE TEK YETKİLİ SEDDK

SEDDK tarafından bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararla karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında tarife uygulama esaslarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapıldı. Yeni kararla, "Sigorta primlerinin tespiti esasları" başlıklı maddeye yeni cümle eklendi.

Yeni karara göre, SEDDK, belirlenen süre içinde sigorta prim teklifi alamayanların araçlarının, bulunduğu risk grubuna bakılmaksızın Riskli Sigortalılar Havuzu kapsamına alınmasına ve bunlara uygulanacak azami prim tutarlarına karar vermeye yetkili olacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte şöyle denildi:

"KARAYOLLARI MOTORLU ARAÇLAR ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASINDA TARİFE UYGULAMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 14/7/2007 tarihli ve 26582 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin Ek- 4’ünün 1 inci maddesinin birinci fıkrasına birinci cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Kurul, belirlenen süre içerisinde bu Yönetmelik kapsamında sigorta prim teklifi alamayan işletenlerin araçlarının grubuna bakılmaksızın Havuz kapsamına alınmasına ve bunlara uygulanacak azami prim tutarlarına karar vermeye yetkilidir.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı yürütür."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...