Araç sahiplerine önemli uyarı! Ek MTV için son tarih, ödemeyen aracını satamayacak!

Düzenleyen: / Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr, teyit.org,
- Güncelleme:
Araç sahiplerine önemli uyarı! Ek MTV için son tarih, ödemeyen aracını satamayacak!

Ekonomi Haberleri  / türkiyegazetesi.com.tr, teyit.org,

Araç sahiplerine bu yıl bir defaya mahsus olarak getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi için önemli uyarı. Normal şartlarda Ağustos ayı sonunda sona erecek ve ödenmezse araç satış işlemleri dahil olmak üzere birçok dezavantajı olan EK MTV'de son tarih geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bu yıl bir defaya mahsus olarak getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesinde son tarih geldi. Ek MTV ödenmezse ne olacak? Nereden ödeme yapılabiliyor? İşte ayrıntılar...

EK MTV İÇİN SON TARİH

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı,, 31 Ağustos’a kadar ödenmesi gereken ek MTV birinci taksitinin ödenme süresinin 6 Eylül'e kadar uzatılmasına karar vermişti. Bu kapsamda milyonlarca araç sahibi için EK MTV'de ilk taksit ödemesi bugün sona eriyor. 

ÖDENMEZSE NE OLACAK?

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi uygulamasının esasları Temmuz ayında Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre düzenlemenin yayımlandığı tarihte kayıt ve tescilli bulunan otomobil, otobüs, kamyon, kamyonet, uçak ve helikopterler dahil tüm taşıtlar ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm taşıtlar, ek MTV kapsamına alındı. 2023'e mahsus ve bir defa alınacak olan ek MTV'yi ödemeyen, trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kaydı kapatma işlemini gerçekleştiremeyecek.

KİMLER MUAF TUTULACAK?

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle mücbir sebep hali ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ ile Sivas'ın Gürün ilçesinde deprem tarihi itibarıyla kayıtlı ve tescilli olan taşıtlar, deprem nedeniyle yıkılan veya ağır ya da orta hasarlı hale gelen binaların maliklerine ait taşıtlar, depremlerde ağır hasar görerek kullanılamaz duruma gelen taşıtlar ile deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV'den istisna tutuluyor.

AYM EK MTV'Yİ İPTAL Mİ ETTİ?

Sosyal medyada ek MTV'nin iptal edildiğine dair söylentiler dolaşıyor. Teyit org'un incelemesine göre ek MTV ödemesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasıyla ilgili CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın 24 Temmuz 2023’te Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yaptı. Ancak 26 Temmuz 2023’ten sonra Anayasa Mahkemesi’nin gündeminde de herhangi bir konu yer almıyor ve 4 Eylül 2023 tarihi itibarıyla henüz bu konuda alınmış resmi bir karar da bulunmuyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr, teyit.org,
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...