Araç sahipleri dikkat! Motorine yeni zam yolda: Bu geceden itibaren litresi 24 TL’yi aşacak

Düzenleyen:
Araç sahipleri dikkat! Motorine yeni zam yolda: Bu geceden itibaren litresi 24 TL’yi aşacak

EKONOMİ Haberleri

Brent petrol fiyatlarının yükselişe geçmesiyle akaryakıt fiyatlarına zam gelmişti. Putin’in açıklamaları ile tekrardan yukarı yönlü bir ivme kazanan brent petrol fiyatları tekrardan yükselişe geçti. Petroldeki yükselişle “Benzine zam gelecek mi? Motorine ne kadar zam gelecek? 24 Mart Perşembe günü akaryakıt fiyatları ne kadar?” soruları sorulmaya başlandı. Alınan son bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren motorine 1,35 TL zam gelmesi bekleniyor. Böylece motorinin litresi 24 lirayı aşacak.

ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırım uygulayacağına dair haberlerin ardından brent petrol fiyatları yükselişe geçti. Küresel piyasalarda dün 117 dolar seviyelerinde işlem gören brent petrol yeni günde 120 doları aştı. Brent petroldeki bu yükseliş ile akaryakıt fiyatlarında zam beklentisi oluştu. Peki benzin ve motorine yeni zam gelir mi? Alınan son dakika bilgisine göre, bu gece yarısından itibaren motorine 1,35 TL zam gelmesi bekleniyor. 

MOTORİNE BİR ZAM DAHA 

Enerji sektöründen edinilen bilgiye göre bu geceden itibaren motorine yeni bir zam gelmesi bekleniyor. Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam geleceğini duyurdu. Aktaş sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 36 kuruş zam geleceğini belirtti. 

MOTORİNİN FİYATI 24 TL’Yİ BULACAK 

Motorinin litre fiyatı bu gece gelmesi beklenen zamla birlikte İstanbul’da 24 liraya dayanırken, Anadolu şehirlerinde 24 lirayı da aşacak. Bugün motorinin litresi İstanbul'da 22,21 TL’den satılırken, Ankara’da 22,31 İzmir’de ise 22,33 TL’den satılıyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine yeni zam yolda: Bu geceden itibaren litresi 24 TL’yi aşacak

3 BÜYÜK ŞEHİRDEKİ ZAMLI FİYATLAR 

Bu geceki zamla birlikte motorinin litre fiyatı İstanbul’da 23,60 TL’ye, Ankara ve İzmir’de 23,71 TL’ye yükselecek. Benzinin litre fiyatı ise İstanbul’da 19,78 TL, Ankara’da 19,88 TL, İzmir’de 19,90 TL seviyesinde bulunuyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...