Araba yıkama ücretleri yükseldi, buharlı çözüm geldi

- Güncelleme:
Araba yıkama ücretleri yükseldi, buharlı çözüm geldi

Ekonomi Haberleri

Artan araç bakım ücretleri kullanıcı alışkanlıklarını da değiştirdi. Araç sahipleri yetkili servislerden ziyade özel servisleri tercih ederken, su ile yıkama ise yerini daha uygun fiyatlı olan buharlı yıkamaya bırakıyor.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar sebebiyle otomobil için yıl sonuna sıra verilirken, araç bulunamadığı için ikinci el otomobil fiyatları el yakıyor. Diğer yandan yakıt, sigorta, muayene, bakım derken  bir otomobilin maliyeti her geçen gün artıyor. Bu durum karşısında kullanıcılar daha uygun fiyatlı çözümlere yöneliyor.

Araç sahipleri bakım için yetkili servislerden ziyade özel servisleri tercih ediyor. İç dış yıkama ise yerini buharlı yıkamaya bırakıyor. Araç sahipleri iç dış yıkama için 250 lirayı gözden çıkarırken bu oran buharlı yıkamada ortalama 150 lirayı buluyor. 

Araba yıkama ücretleri yükseldi, buharlı çözüm geldi

HEM UCUZ HEM TASARRUFLU

Araçlara bakım, muayene, araç yıkama, mini hasar onarımı, ekspertiz hizmetleri veren Rabam’ın CEO’su R. Kaan Aydoğan otomobilin son üç yılda yatırım aracına dönüştüğünü dolayısıyla kullanıcıların araç bakımına daha fazla özen gösterdiğini söyledi. Aynı zamanda araç yıkama ücretlerinin son bir yılda iki kattan fazla artış gösterdiğine dikkat çeken Aydoğan “Geçen bir yıl içinde, araç yıkama hizmetlerinde de fiyatlar artış gösterdi. Bir yıl önce fiyatlar genellikle 80-100 TL bandında seyrediyordu. Şu an su ile iç dış araç yıkama fiyatları 180 ile 250 TL arasında değişiyor.  Buharlı yıkama ise hem daha uygun fiyatlı hem de standart araç yıkama hizmetlerine göre yüzde 70 daha fazla su tasarrufu sağlıyor. Tazyikli su kullanımıyla yapılan yıkamalarda zamanla araçların boyasında yıpranmalar görülebilirken, buharlı yıkama ile boyanın ömrü korunarak araçlar yıpranmaya karşı korunuyor. Ayrıca buharlı yıkama kokuların ortadan kaldırılması için tercih ediliyor. Kuruma işlemi de anlık olarak gerçekleşiyor” dedi. 

HASARLI ARAÇLAR TALEP ARTTI

Kaan Aydoğan hasarlı araçlara talebin arttığına da dikkat çekti. Aydoğan “Araç fiyatlarının yüksek olması sebebiyle hasarlı araçlara olan talep arttı. Deprem ve sel bölgesinden gelen ağır hasarlı araçların bir bölümünün tamir edilerek satılacağını öngörüyoruz. Bu sebeple araç satın alacak kullanıcılara güvenilir, TSE belgesine sahip ekspertiz noktalarından almak istedikleri araçların ekspertizini yaptırmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...