Apple'daki para 180 ülkeyi geride bıraktı

Apple'daki para 180 ülkeyi geride bıraktı

Ekonomi Haberleri

Apple'ın kârı, 2014'ün nisan-haziran aralığında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 7.7 milyar dolara ulaştı.

Apple'ın artan gelirleriyle birlikte kasasındaki nakit para miktarı da 164.5 milyar dolara yükseldi. Böylece firmanın kasasındaki para, 180 ülkenin Merkez Bankasındaki rezervi geride bıraktı. Apple'daki para, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) rezervlerinin de 30 milyar dolar üzerinde. Apple'ın Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook, yılın 2. çeyreğinde nbsp;oluşan finansal verilerden gurur duyduklarını belirtti ve yeni ürünler için heyecanlı olduklarını ifade etti. Apple, son 18 ay içinde araştırma ve ürünlerine yeni özellikler katabilmek için 24 şirket satın aldığını açıklamıştı. Bu arada iPad satışlarının bir önceki üç aylık döneme göre yüzde 9 düşmesi dikkat çekti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...