Anzer balı için bin 500 kişi sırada

Anzer balı için bin 500 kişi sırada

EKONOMİ Haberleri

Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası’nda 2.300-3.000 rakım arasında üretilen ve pek çok hastalığa iyi geldiği için alıcısı 1 yıl önceden sıraya giren Anzer balının kilogramı bu yıl 1.000 liradan satışa sunulacak.

Anzer balı üretebilmek amacıyla her yıl haziran ayı içerisinde yüz aile, yaklaşık 2 bin 500 kovanla güneşlenme oranına göre yaylaya yerleştiriliyor. Hava şartları yıllık bal üretiminde belirleyici olurken, üretim kalitesi ve hava şartlarına uygunluğu dolayısıyla Kafkas ırkı arı tercih ediliyor

HASTALARA ÖNCELİK
Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Civelek, 2018 yılında üretimin düşük olduğunu belirterek, bu yıl hava şartlarının iyi gitmesi dolayısıyla rekoltenin artmasını, yaklaşık 2 bin 500 kovandan 2,5 ton bal elde etmeyi bekledikleri söyledi. Civelek “Her yıl bir önceki dönemden sarkan siparişler var. Geçen yıldan 1.500 kişi müracaat etti. Geçmişten gelen 1,5 tona yakın  talep var. Bu yıl hepsini karşılamaya çalışacağız” dedi. Bölgede polenin 100 gramı 140, 200 gramı 250, 400 gramı 500 lira olarak belirlendi. Osman Civelek “Taklitleri çok. O yüzden her yıl ambalaj değiştiriyoruz. Vatandaşlarımız aldanmasın. Coğrafi işaret alındığında taklitle mücadele kolaylaşacak” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...