Antalya 'mavi bayrak'ta dünyanın zirvesinde

Antalya 'mavi bayrak'ta  dünyanın zirvesinde

EKONOMİ Haberleri

Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya, uluslararası çevre ödülü olan "Mavi Bayrak"a sahip plaj sayısını, bu yıl 202'den 206'ya çıkararak dünyadaki liderliğini korudu.

Buna rağmen AB ülkeleri tarafından seyahat engelleriyle karşılaşıyor. Mavi Bayrak İl Koordinatörü Lokman Atasoy "İnsanların 'Denizim, plajım temiz' demesi bir şey ifade etmiyor. Bunların belli kriterlerle belgelenmesi gerekiyor. Mavi bayrak uygulaması 33 yıldır bunu başarıyla sürdürüyor. Turizmciler plajlarına mavi bayrak aldıkları zaman 'Çevre, altyapı, su kalitesi, güvenlik, hizmet ve olanaklarla ilgili tüm şartları sağlıyorum, düzenli denetleniyorum ve güvendesiniz' imajını veriyor. Turizm için son derece önemli. Mavi Bayrak'ta Antalya'yı 134 plajla İspanya'nın Valencia, 109 plajla da Fransa'nın Occitanie kenti takip ediyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...