Ankara'nın tarımsal hasılatı

/ Kaynak: İHA
Ankara'nın tarımsal hasılatı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Son yıllarda büyük bir ivmeyle gelişen Başkent tarımı, 2014 yılında da bu büyümesini sürdürerek 4 milyar TL'yi aşkın hasıla gerçekleştirdi.

Geçen yıl yaşanan afetler nedeniyle tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da bitkisel üretimde düşüş yaşandığını belirten Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, buna rağmen Başkent Ankara'nın tarımsal hasılasını 4 milyar TL'nin üstüne çıkardığını ve Türkiye tarımında başrol oynamaya devam ettiğini söyledi. Hayvansal üretimde ise çok iyi bir yılı geride bıraktıklarını kaydeden Temel, Ankara'nın geçen yıl 2 milyar 614 milyon bitkisel, 1 milyar 411 milyon hayvansal olmak üzere toplam 4 milyar 25 milyon TL tarımsal hasıla gerçekleştirdiğini ifade etti. Tarımsal üretimde desteklemelerin önemli bir rolü olduğunu hatırlatan Temel, üretimin istenilen düzeye ulaşmasında çiftçilerin iyi yönlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, Bakanlığın desteklemelerle çiftçileri yönlendirmeye çalıştığını söyledi. Özellikle tarım havzalarına göre destekleme modeliyle hangi ürün nerede kaliteli ve verimli yetişiyorsa o ürüne o bölgede prim verilmesi, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu ürünlere daha fazla destekleme verilmesi gibi sistemlerle çiftçilerin yönlendirildiğini kaydetti.


Geçen yıl Başkent çiftçisine 37 milyon 376 bin TL hayvansal, 139 milyon TL de bitkisel üretim için olmak üzere toplam 176 milyon 376 bin TL destek ödediklerini belirten Temel, bunun dışında tarımsal ürün işleyen sanayi yatırımlarına da yüzde 50 hibe desteği verdiklerini ve artan bu hasılada tarımsal desteklemelerin önemli bir payı olduğunu söyledi. "Biz artık hedeflerimizi sadece Ankara veya Türkiye'ye göre değil, dünya konjonktürlerine göre de belirliyoruz" diyen Temel, 2015 yılında şimdiye kadar kar ve yağmurun beklentileri artırdığının altını çizerek, bir afet durumu olmadığı takdirde bereketli bir yıl beklediklerini sözlerine ekledi. nbsp;

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...