Ana olmadan dana olmaz

Ana olmadan dana olmaz

EKONOMİ Haberleri

Kurban Bayramı öncesinde pazarlarda kurban telaşı başlarken vatandaşın mağdur olmaması için Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti.

Sefa Bilgitekin Ankara

Bakanlığa bağlı Gıda ve Kontrol Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara kurban rehberi hazırladı. Rehberde kurbanlık hayvan alırken, nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılıyor. Bakanlık ayrıca vatandaşın, alacağı kurbanlığı internet ortamında sorgulayabileceği mobil uygulama sitesi kurdu. Rehberde, kesilecek hayvanların özellikleri belirlendi. Kurbanlık devenin 5, sığır ve mandanın 2, koyun ve keçinin 1 yaşını doldurması gerekecek. Ancak koyun, görünüş olarak 1 yaşındakilerle aynı olursa, 6 ayını tamamladıktan sonra da kurban edilebilecek. Hayvanlar, kötürüm derecesinde hasta, zayıf ve düşkün olması ve dişlerinin tamamının veya çoğunun dökük olması hâlinde ise kurban edilemeyecek. Tarım ve Orman Bakanlığı, son yıllarda yaşanan hayvan varlığının durumunu göz önünde bulundurarak rehberde vatandaşlara uyarılarda da bulundu. Bayram öncesi kamu spotu hazırlanarak, anaç hayvanların kurban edilmemesi istendi. ‘Ana olmadan dana olmaz’ isimli kamu spotu, televizyonun en çok izlendiği saatlerde yayınlanıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...