Alüminyum tedarikinde sıkıntı yok

Düzenleyen:
Alüminyum tedarikinde sıkıntı yok

EKONOMİ Haberleri

Alüminyum sektörünün en önemli üç fuarından biri olan 7. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı (ALUEXPO), 3-5 Mart tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenecek.

Önder Çelik İSTANBUL

Hannover Messe Ankiros Fuarcılık tarafından Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneğinin (TALSAD) katkılarıyla gerçekleşecek fuarın sektör için büyük önem taşıdığını dile getiren TALSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar “Alüminyum sektörü 2021’de ihracatını yüzde 69,1 artışla 5,1 milyar dolara ulaştırdı. Avrupa’nın ikinci büyük tedarik kaynağı olduk” dedi.

Rusya ile Ukrayna krizinin sektöre etkilerine değinen Kibar, şu an arzda veya tedarikte herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Kibar “Türkiye'nin sektörde hammadde ihtiyacının yüzde 55'i Rusya'dan karşılanıyor. Avrupa'nın ve ABD'nin de yüzde 40'ı Rusya'dan karşılanıyor” diye konuştu.

ALUEXPO’YA 348 FİRMA KATILACAK

Hannover Messe Ankiros Fuarcılık Genel Müdürü İbrahim Anıl, ALUEXPO’ya 29 farklı ülkeden 145 firmanın katılım sağlayacağını, 203 yerli firmanın da fuarda yerini alacağını söyledi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...