Altında üretim hedefi 45 ton

Düzenleyen:
Altında üretim hedefi 45 ton

EKONOMİ Haberleri

Türkiye'de altın üretimi Covid-19 salgınına rağmen 2020 yılı sonunda cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak 42 tona ulaşırken, ekonomiye 2,4 milyar dolarlık katkı sağlandı.

Altın Madencileri Derneği Genel Başkanı Mehmet Yılmaz, geçen yıl Türkiye’nin yaklaşık 25,2 milyar dolar altın ithal ettiğini ifade ederek “Eğer topraklarımızda altını üretebilirsek ithal edilen bu miktarın karşılığı ekonomimizde kalacak, dışarıya gitmeyecek. Daha fazla istihdam sağlayacağız. Şu anda 13 bin kişi bu sektörde istihdam ediliyor. Belki bu sayıyı 20 binlere tırmandırma şansımız olacak. 2020'de gerçekleşen 42 ton üretimimizi 2021'de en az 45 tona taşımayı hedefliyoruz. Bu hedefin üzerine çıkma ihtimalimiz de söz konusu. Bu kapsamda sırada bekleyen yaklaşık 20 proje için kamudan izin alındığı takdirde önümüzdeki 5 yıl içerisinde 100 ton üretme hedefimize de ulaşabileceğimizi düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...