Altında ters rüzgarlar esmeye devam edecek: Dünya Altın Konseyi rakam vererek tahminini açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altında ters rüzgarlar esmeye devam edecek: Dünya Altın Konseyi rakam vererek tahminini açıkladı

Ekonomi Haberleri

Dünya Altın Konsey, Fed kararının ardından düşüşe geçen altın fiyatları hakkında açıklama yaptı. Ters rüzgarlar görmeye devam edecek” diyen uzmanlar, rakam vererek tahminini açıkladı.

ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) gelen yeni sinyaller sonrasında, ons altın üzerindeki baskı giderek arttı. Fed, 15 ay sonra politika faizinde frene bassa da Powell'ın para politikasının sıkılaştırılmaya devam edileceği ve yıl sonuna kadar 2 faiz artırımı olabileceğini işaret etmesi altın fiyatlarını düşüşe yöneltti. Bir süredir yatay bir seyirde ilerleyen ons altın fiyatı 3 ayın en düşük seviyesini gördü. Altının ons 1928 Dolar seviyesine kadar geriledi.

Ons altındaki düşüşün ardından Dünya Altın Konseyi Amerika kıtası baş piyasa stratejisti Joseph Cavatoni altın piyasalarını harekete geçirecek açıklamalar yaptı.

ALTININ BASKI YAZ BOYUNCA SÜREBİLİR

Dünya Altın Konseyi’nin Amerika kıtası baş piyasa stratejisti Joseph Cavatoni, “Federal Rezerv bu yüksek faiz oranlarını sürdürdükçe altın yakın vadede zorlanmaya devam edecek. Ancak yine de potansiyel finansal piyasa risklerine karşı elde tutulması gereken stratejik bir varlık olmaya devam ediyor.” dedi. Cavatoni, altında önemli bir düşüş gözlemediğini belirtirken yukarı yönlü potansiyelinin yaz boyunca sınırlı kalabileceğini sözlerine ekledi.

TERS RÜZGARLAR ESMEYE DEVAM EDECEK

Cavatoni’ye göre, ABD’nin şahin tavrını sürdürmesi halinde olacaklara yer veriyor.  Altın fiyatlarının bu yaz ne kadar düşebileceği konusunda da yorum yapıyor. Buna göre bu durum kısa vadede fiyatlarda dalgalanmaya yol açacak. Ayrıca altın fiyatlarının 1.900 doların altına düşme ihtimalini doğuracak ters rüzgarlar görmeye devam edecek.  Ancak Cavatoni, fiyatlar 100 dolar düşse bile piyasanın hala sağlıklı olduğunu da sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...