Altında muhteşem geri dönüş: İslam Memiş gram altın için 14 gün süre verdi! Yeni rekorlar başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
- Güncelleme:
Altında muhteşem geri dönüş: İslam Memiş gram altın için 14 gün süre verdi! Yeni rekorlar başlıyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ajanslar

Altın fiyatları Orta Doğu'daki gerilimle yeniden oyuna geri dündü. Güvenli liman olduğunu kanıtlayan altın kayıplarının yeniden toplamaya başlarken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten çarpıcı tahmin geldi.

Fed'in faiz artıracağı endişelerle dolar ve ABD 10 yıllık tahvilleri güvenli liman haline gelmişti. Orta Doğu'daki jeopolitik risklerin tırmanmasıyla altın gerçek güvenli liman olduğunu bir kez daha kanıtladı. 100 dolardan fazla düşen Ons altın, savaşın sıçrama riskiyle kayıplarını geri toplamaya başladı. Gram altın da yükselişe geçti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken tahmin geldi. 

ALTIN GÜÇ TOPLUYOR

ABD tarım dışı istihdam verilerinin ardından hareketlenen altın fiyatları, Hamas-İsrail savaşıyla yükselişe geçti. Haftayı 1833 dolar seviyesinden kapatan Ons altın, dün 1850 dolar seviyesini aştı. 1861 dolara kadar tırmanan Ons altın, dolar endeksinin güçlü seyrinden etkilenerek yükselişlerini sınırlı tuttu. 

Ons altındaki sert düşüşle 1608 TL'ye kadar inen gram altın, spot altındaki yeniden yükselişle 1673,86 TL seviyesine kadar çıktı. Gram altın, saat 09:20 sularında yüzde 0,03 düşüşle 1656,66 lirada seyretti.  Kapalı Çarşı'da ise gram altın 1.740 TL'ye kadar yükseldi.

DOLAR KURUNDA YENİ REKOR

Küresel piyasalarda İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar yatırımcıların odağında olmaya devam ederken, dünya genelinde "şahin" para politikalarının sonuna yaklaşıldığına dair güçlenen beklentiler doları güçlü tutmaya devam ediyor. Dolar endeksi 106 puanın üstünde seyrederken, Dolar/TL geçen hafta gördüğü 27,9577 lira rekor seviyesini dün bir basamak daha yukarı taşıdı. 28,11 TL’yi görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine yükselen Dolar kuru, yeni günde yüzde 0,2 yükselişle 27,7274 lirada seyrediyor.

Altında muhteşem geri dönüş: İslam Memiş gram altın için 14 gün süre verdi! Yeni rekorlar başlıyor

14 GÜN SONRASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN TAHMİN

Altında savaş etkisinin yeni başladığını söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 14 gün sonrasına yönelik dikkat çeken tahminde bulunuyor. 14 gün sonrasında altın fiyatlarında hızlı yükselişlerin başlayabileceğini ve rüzgarın tersine döneceğini ifade eden İslam Memiş, 2024 yılı sonunda gram altın fiyatının 2500 TL'yi bulabileceğini öngörüyor. Gram altın fiyatlarında sert düşüşler görülmediğini belirten Memiş, elinde altın bulunduranların satış yapmaması gerektiğini vurguluyor.

Memiş, şu ifeleri kullanıyor:

"Türkiye’nin de içinde olacağı uzun soluklu bir yolculuk olacak. Geçen hafta “Ekim’i ikiye ayırın, 15’ne kadar ve 15’inden sonra” demiştim. Gram altın 1700 altındaki rakamlar çok güzel alım fırsatları veriyor ve yılın son alım fırsatları. Hafta içinde 1700 altından gram altın alanlar oldukça şanslı. Bankadan 1637 liraya aldım diyen arkadaşlar da oldu."

ALTINDA REKOR BEKLENTİ

Öte yandan altın uzmanları, Orta Doğu'daki savaş nedeniyle küresel piyasalarda oluşan tablonun devam etmesi ve 1600 TL üzerinde kalıcılık sağlanması halinde gram altında 1800 TL'nin görülebileceğini belirtiyor. Uzmanlar, bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanması halinde ise 2000 TL seviyesini işaret ediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...