Altında kartla 4 taksite 'YETMEZ AMA EVET'

Altında kartla 4 taksite 'YETMEZ AMA EVET'

Ekonomi Haberleri

Kredi kartı ile altın alışverişine 4 taksit uygulaması başladı. Sektör temsilcileri ise "Gömleğe 9 taksit, altına 4 taksit, negatif ayrımcılık" diyor...

Kuyumculuk sektöründe kredi kartına taksit yasağı kaldırıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayınlanan değişiklikle, kuyumculukta kredi kartıyla satışa 4 taksit izni verildi. Uygulamadan kurumsal kredi kartlarının yararlanamayacağı da belirtildi. İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkan Yardımcısı Mustafa Tiryaki, 4 taksitin yeterli olmadığını, 6 taksit talep ettiklerini vurgularken, "Ama yine de sektörü canlandıracak. 6-7 aydır konuyla ilgili çalışıyoruz. Kuyumculuk sektörü 250 bin çalışana sahip. Alt sektörlerle 1 milyonu buluyor. Taksit yasağı sektöre büyük zarar verdi. Bir önceki yıla göre yüzde 40 alışveriş kaybı yaşadık. Sadece İstanbul'da 500 kadar iş yeri kapandı. İstihdam kayıpları oldu" dedi. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç de, kararı "Yetmez ama evet" diyerek karşıladıklarını söyledi. Özgenç, "Kıyafete 9 taksit uygulanırken, değerli eşya satan kuyumculukta 4 taksit ayrımcılık. Biz 9 taksit için çabamızı sürdüreceğiz" dedi. Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Başkanı Aydın Ağaoğlu da dar gelirli ailelerin 35-40 lira gibi taksitlerle çeyrek altın alarak yakınlarının mutluluğuna ortak olabileceğini ifade etti.
Kredi kartına taksit düzenlemesi, 1 Şubat 2014 tarihinde yürürlüğe girmiş, gıda ve akaryakıt gibi ürünlerin yanı sıra kuyumculukta da taksit yasağı getirilmiş, diğer ürünlerde kredi kartına taksit, 9'la sınırlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...