Altın yatırımcısına akşam şoku! Ons sert çakıldı, rüzgar tersine mi döndü?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Altın yatırımcısına akşam şoku! Ons sert çakıldı, rüzgar tersine mi döndü?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD Merkez Bankası FED'in başkanı Jerome Powell'in faiz artışı mesajının ardından geçtiğimiz haftalarda rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarında bu akşam rüzgar tersine döndü. 1916 liraya çıkan gram altın, akşam saatlerinde 1882 liraya kadar düştü.

Orta Doğu'daki çatışmalar ve FED'in faiz artışı sinyalinin ardından ons altın fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesine yükselirken, gram altın da geçtiğimiz hafta rekor üstün rekor kırdı.

Analistler 2024 yılı için gram altının 2 bin liranın üzerine çıkacağını söylerken, akşam saatlerinde yaşanan düşüşle güvenli liman altının yatırımcısı büyük şaşkınlık yaşadı. 

ONS ALTINDA SERT DÜŞÜŞ!

Gram altındaki düşüşün nedeni ise ons altındaki sert düşüşe bağlanıyor. Ons altın da sabah saatlerinde 2100 doları aşmıştı, şu saatlerde ise 2028 dolara kadar geriledi. 

SABAH SAATLERİNDE YENİ REKORU TEST ETTİ

Piyasaların kapalı olduğu saatlerde gram altın 1930 TL'yi zorlamış, haftanın ilk işlem gününde altının gramı 1992 TL'ye kadar yükselmiş, daha sonra 1934.288 TL'de dengelenmişti. Serbest piyasada ise sabah saatlerinde gram altın 2000 lirayı aşmıştı. Kapalı Çarşı'da Powell'ın konuşmasından sonra 1.978,32 TL'ye çıkan gram altın haftanın ilk işlem gününde rekor kırdı.

Çeyrek altın 3103 TL, yarım altın 6.205 TL'den, Cumhuriyet altın ise 12981TL'den satılıyordu.

GRAM ALTINDA 'SÜRPRİZ YOK' DEMİŞTİ

Ons altın 2100 dolar rakamını test ederken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altında sürpriz olmayacak rakamı açıklamıştı.

İslam Memiş, "Gram altın tarafında gelenekçi yatırımcılar fiyata bakmaksızın artırmaya devam ediyor. Yıla bin 115 liradan başlayan gram altın bugün bin 910 seviyesine geldiğini görüyoruz. Burada hedef 2 bin lira seviyesi. 2024 yılında gram altın/TL fiyatında 2 bin 500 lira devamında 2 bin 700 lira seviyesi sürpriz olmayacaktır. Elinde altın olan yatırımcılar beklemeli, altın borcu olanlar ya da düğün yapacaklar her düşüşü alım fırsatı olarak kullanmalı." ifadelerini kullanmıştı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...