Altın ve dolarda yükseliş! 18 ayın zirvesini gördü; Gram ve çeyrek altında zirve

Düzenleyen:
Altın ve dolarda yükseliş! 18 ayın zirvesini gördü; Gram ve çeyrek altında zirve

EKONOMİ Haberleri

Altın fiyatları 8 Mart Salı gününe yükselişle başladı. Ukrayna-Rusya savaşının 13’üncü gününde altın, dolar ve petrol fiyatları hareketli saatler geçiriyor. Haftaya yukarı yönlü seyirle başlayan çeyrek ve gram altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Dün Altının gram fiyatı, ons altın fiyatında ve dolar kurunda yaşanan yükselişin etkiyle 925 liranın üzerini görerek geçtiğimiz 2,5 ayın zirvesini yenilemişti. Ons altın ise bu sabah 1.992 dolar seviyesinde işlem görüyor. Peki, bugün çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar, kaç TL? Dolar kaç TL oldu? İşte güncel fiyatlar…

Ukrayna-Rusya savaşı küresel piyasaları tetiklemeye devam ediyor. Özellikle Batılı ülkelerden Rusya’ya yönelik gelen yaptırımlar altın ve petrol fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Altın fiyatları ise hafta başında yakaladığı yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Peki, çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar? 

PETROL FİYATLARI YÜKSELİŞTE 

Ukrayna’ya saldırmasıyla Batılı ülkelerden tepki görerek yaptırım altına alınan Rusya, küresel piyasaları etkilemeye devam ediyor. Rusya'dan petrol ithalatına kısıtlama getirilebileceğine ilişkin açıklamalarla dün Brent petrolün varil fiyatı, 130 dolara kadar çıktı. Dün 139,13 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 123,21 seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı ise Rusya-Ukrayna heyetleri arasında gerçekleşen 3. tur müzakerelerde insani koridorlar konusunda olumlu sonuçlar alınmasıyla 117,5 dolara kadar gerilese de bugün yeniden 125 dolara kadar çıktı. 

Altın ve dolarda yükseliş! 18 ayın zirvesini gördü; Gram ve çeyrek altında zirve

ALTIN FİYATLARI 18 AYIN ZİRVESİNE ÇIKTI 

Yaşanan son gelişmelerle dün ABD’nin 10 yıllık tahvil faizleri 2 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 1,68'in altına inerken, altının onsu Ağustos 2020'den bu yana ilk kez 2 bin doların üstüne çıktı. Altının ons fiyatı bugün yüzde 0,4'lük düşüşle 1.990 dolar seviyelerine kadar düşerken, şu sıralar 2020 dolara yükselerek 18 ayın zirvesine çıktı. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,80'in hemen altında dengelendi.

Dün 925 liraya kadar yükselen gram altın fiyatı günü 910 liradan kapatmıştı. Gram altın bugün ons altın ve dolar kurundaki yükselişten destek alarak 922 liradan güne başlamasının ardından yüzde 1,5 değer kazandı ve 936 liraya yükseldi.

Altın ve dolarda yükseliş! 18 ayın zirvesini gördü; Gram ve çeyrek altında zirve

DOLAR VE EURO’DA SON DURUM 

Dolar endeksi 99,4 ile Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından bugün 99,2 seviyelerinde bulunuyor. Bu gelişmelerle Dolar/TL dün yüzde 1,1 değer kazancıyla 14,3741'den günü tamamlamasının ardından bugün 14,49 seviyelerinden işlem görüyor. Dolar kuru 21 Aralık 2022 tarihinden beri en yüksek seviyeye yükselmiş oldu.

Altın ve dolarda yükseliş! 18 ayın zirvesini gördü; Gram ve çeyrek altında zirve

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...