Altın ve dolar yatırımcısının beklediği veri açıklandı: ABD tarım dışı istihdam beklentileri karşılamadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altın ve dolar yatırımcısının beklediği veri açıklandı: ABD tarım dışı istihdam beklentileri karşılamadı

Ekonomi Haberleri

Altın ve dolar yatırımcısının merakla beklediği ABD tarım dışı istihdam verileri açıklandı. Veriler sonrasında günlerdir durgun seyreden dolar ve gram altın yeniden yükselişe geçti.

Uluslararası piyasaların merakla beklediği ABD Tarım Dışı İstihdam verisi açıklandı. Altın ve doların seyrini belirleyecek olan kritik veri, beklentilerin altında kaldı. 

BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI

ABD'de tarım dışı istihdam Temmuz'da 187 bin arttı. Beklentiler istihdamın 200 bin artması yönündeydi. Ülkede işsizlik oranı yüzde 3,5'e geriledi.

Türkiye saati ile saat 15:00'te açıklanan verilere göre haziran ayındaki yüzde 3,6'dan Temmuz 2023'te yüzde 3,5'e düştü. İşsiz sayısı 116 bin azalarak 5.841 milyona, istihdam 268 bin artarak 161.262 milyona yükseldi.

Çalışmak isteyen ancak tam zamanlı iş bulamadıkları için aramaktan vazgeçen ve yarı zamanlı çalışan kişileri de içeren U-6 işsizlik oranı, Haziran'daki yüzde 6,9'dan Temmuz'da yüzde 6,7'ye geriledi. İşgücüne katılım oranı yüzde 62,6 ile değişmeden Mart 2020'den bu yana en yüksek seviyesinde kaldı.

İş gücü talebinin azalması, Fed'in son faiz artırım döngüsünün ana hedeflerinden biri oldu ve politika yapıcılar bu eğilimin, ücret artışındaki gevşemeyle birlikte, yüksek enflasyonu kontrol altına almaya yardımcı olabileceğini savunuyor.

DOLAR YENİDEN 27'NİN ÜSTÜNDE

Son günlerde 27 TL'nin altında seyreden dolar kuru kritik veri sonrasında yeniden 27 TL'nin üstüne çıktı. Saat 16:00 itibarıyla dolar/TL 27.0074 TL'den işlem görüyor.

GRAM ALTIN 10 TL YÜKSELDİ 

Ons altında yaşanan düşüş nedeniyle 1670-1680 TL bandında sıkışan gram altın kritik eşiği aştı. Saat 15:00'da 1676 TL'den fiyatlanan  gram altın veri sonrasında 10 TL yükseldi. Saat 16:00 itibarıyla altının gramı 1686 TL'den işlem gördü.

Altın ve dolar yatırımcısının beklediği veri açıklandı: ABD tarım dışı istihdam beklentileri karşılamadı

DÜŞÜŞLER KALICI DEĞİL

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son yaptığı piyasa değerlendirmesinde düşüşlerin kalıcı olmayacağını belirtiyor. Ağustos ayında 2 bin doların üstüne tepki yükselişleri yaşanabileceğine işaret eden Memiş, "Dolar/TL'deki durgunlukla gram altın 1700 TL'nin altına sarktı. 1690-1700 bu bant aralığında geziyor. Kısa vadeli düşüşler kalıcı olmayacak. Ons altın gram altına hızlıca destek verebilir. 1680-1730 bant aralığı mutlaka takip edilmeli. Yıl sonuna kadar 1.800 lira seviyesini beklemeye devam ediyoruz. Yatırımcısı 1.700 lira seviyesi altındaki rakamları kısa vade için alım fırsatı olarak değerlendirebilir. Düşüşler kalıcı olmayabilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...