Altın ve dolar için merakla bekleniyordu: ABD'de istihdam beklentileri aştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altın ve dolar için merakla bekleniyordu: ABD'de istihdam beklentileri aştı

Ekonomi Haberleri

Altın ve dolar yatırımcısının merakla beklediği ABD özel sektör istihdam verileri yayımlandı. Verilere göre ülkede istihdam beklentilerin üzerinde arttı.

Küresel piyasaların bu hafta merakla beklediği veriler arasında yer alan ABD özek sektör istihdam verileri yayımlandı. Dolar ve altın fiyatlarında yönü belirleyecek olan veriler beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

ABD'DE İSTİHDAM BEKLENTİLERİ AŞTI

ABD'de özel sektör istihdamı beklentilerin üzerinde arttı. Ülkede özel sektör istihdamı temmuz ayında 324 binle beklentilerin üzerinde yükseldi.

Reuters anketine katılan ekonomistler ABD'de özel sektör istihdamının Temmuz'da 189 bin artacağını tahmin ediyorlardı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini 190 bindi.

Özel sektör istihdamı Haziran ayında 497 bin artarak Şubat 2022'den bu yana en yüksek artışı kaydetmişti.

DOLAR ATAĞA KALKTI

Fed kararının ardından 100 puanın altına sarkan dolar endeksi, güç toplamaya devam ediyor. Bugün 102 puanı aşan endeks, verilerin açıklanmasının ardından hızlı yükseliş gerçekleştirdi. Endeks anlık olarak 102,210 puanda seyrediyor.

26.96 seviyesindeki Dolar TL ise anlık olarka 27 TL'nin üstüne sarkmalara devam ediyor.

Bugün en yüksek 1954 doları gören Ons altın ise dalgalı seyrini sürdürüyor. Ons altın piyasalarda 1946 dolardan işlem görüyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...