Altın uzmanından "altın" niteliğinde tavsiye: İslam Memiş 'uzak durun' diyerek son şansı açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatlarıyla ilgili tahminleriyle bilinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, finansal okuryazarlık hakkında dikkat çeken tavsiyelerde bulundu. Memiş, uzak durun diyerek, gelecek nesiller için son şansı açıkladı.

Gram altın ve dolar tahminleriyle bilinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten çocuk sahibi ailelere altın niteliğinde uyarılar geldi. Finansal okuryazarlığın önemli bir hale geldiğini söyleyen Memiş, uzak durun diyerek, gelecek nesiller için son şansı açıkladı.

FİNANSAL OKURYAZARLIK

İslam Memiş'in tv100.com'daki "Çocuklarda finansal okuryazarlık önemli…" başlıklı yazısı şöyle:

"Finansal okuryazarlık temel bir beceri ve her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Finansal okuryazarlık eksikliği, bireylerin doğru finansal kararlar almasını engeller, ferah ve özgürlüğü kısıtlar. İyi alışkanlıkların erken başlaması gerek. Çocuklar, ebeveynlerinden en azından pahalı veya ucuz gibi kavramları öğrenmeli.

"3 YAŞINDAN İTİBAREN ÇOCUKLARLA"

Ne olduğunu tam olarak kavraması şimdilik önemli değil, önemli olan kavramları tanıması. Üç yaşından itibaren çocuklarıyla para oyunları oynayan ebeveynler, farkındalık için çocuğuna katkı sağlamış olur. Para oyunlarının içinde geçen “az-çok”, “pahalı-ucuz”, “sayı-rakam”, “miktar-adet” kelimeleri, çocuğun mantığına oturmaya başlar.

BU CÜMLELERDEN UZAK DURUN

Ebeveynler, “Para ağaçta yetişmiyor”, “Bunu alacak paramız yok”, “O kadar zengin miyiz” cümlelerinden uzak durmalı. “Kumbaranda para biriktir sonra ne istiyorsan alabilirsin” dediğinizde sorumluluk vermiş olursunuz."

Kaynak: tv100

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...