Altın uzmanı piyasayı değerlendirdi: Elinde TL olanlar için yol haritasını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Altın uzmanı piyasayı değerlendirdi: Elinde TL olanlar için yol haritasını açıkladı
Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Ortadoğu'daki gerilim ve ekonomik belirsizlik sürerken, ekonomist Hatice Kolçak'tan yatırımcılara tavsiyeler geldi. Elinde Türk Lirası bulunduranların yapması gerekenleri anlatan Kolçak, kısa vadeli değil uzun taahhütlü yatırımları önerdi.

Uluslararası piyasalarda güçlü doların karşısında sert düşen altın fiyatları, Orta Doğu'daki jeopolitik gerilimle bir anda ibreyi tersine döndürdü. Özellikle ekonomik belirsizlik dolar, altın ve gümüş fiyatlarını etkilerken ünlü ekonomist Hatice Kolçak'tan kritik uyarılar peş peşe geldi.

Hatice Kolçak, elinde TL olanlar için gram veya borsaya yatırım yapılması gerektiğini ancak yatırımın kısa vadeli değil uzun bir taahhüt gerektirdiğini ifade etti.  Kolçak, altın ve borsa yatırımlarının hemen getiri sağlamasının beklenmemesi gerektiğini vurguluyor. Yatırımcılara önemli sonuçlar görebilmek için panik yapmamalarını ve en az 1 yıl sabırlı olmalarını tavsiye ediyor.

Kolçak'ın açıklamaları şu şekilde:

ALTINDA BÜYÜK DEĞİŞİME SEBEP OLACAK FAKTÖR BULUNMUYOR

"Altının ons fiyatı ABD'den gelen veriler nedeniyle geçici bir artış yaşadı ve ardından eski seviyesine döndü. Şu anda ons altın fiyatlarında büyük bir değişime neden olacak önemli bir faktör bulunmuyor. Gram altının değeri ise doların istikrarlı konumu nedeniyle nispeten sabit kalmaktadır. Dolayısıyla gram altın fiyatlarında önemli bir dalgalanma yaşanmıyor ve yatırımcılar için satıştan ziyade alım fırsatı sunuyor.

Altın uzmanı piyasayı değerlendirdi: Elinde TL olanlar için yol haritasını açıkladı

3-4 ay gibi kısa bir sürede hem gram hem de borsada önemli ilerlemeler kaydedildi. Elinde TL olanlar için grama ya da borsaya yatırım yapma fırsatı var. Ancak bu yatırımların uzun vadeli bir taahhüt gerektirdiğini söyleyelim."

İsrail –Hamas çatışmasından dolayı borsaya yanaşmakta çekinen yatırımcılarla ilgili Hatice Kolçak geçtiğimiz günlerde şunları söylemişti:

KÜRESEL BİR OLAY BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL

"Şuanda piyasalar biraz gergin. Borsa tabi düşüşle başladı. Cuma günü 8 bin 400'ün üstünde kapatmıştık ama pazartesiye düşüşle başladık. Yön bulmaya çalışıyor bir yandan. Bunun böyle olması çok normal, izleyip görmek lazım.

Elinizdeki hisse de çok önemli. Panik yapmaktansa izleyip görme taraftayım. Bu küresel bir olay bizimle ilgili değil" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...