Altın Uzmanı İslam Memiş, emekli zammı için konuştu: "Daha fazlası hayalcilik olur"

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatlarına ilişkin tahminleriyle öne çıkan Finans Analisti İslam Memiş, emekli maaşlarına yapılan zamlara ilişkin konuştu. Memiş, seyyanen zam beklentisinin 'hayalcilik' olduğunu belirtti.

Gram altın tahminleriyle öne çıkan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber canlı yayınında, vergi düzenlemesi ve emeklilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seyyanen zam talebini değerlendirdi. Memiş, beklentinin hayalcilik olduğunu belirtti.

İslam Memiş'in değerlendirmesi şu şekilde:

SANCILI BİR DÖNEM BİZİ BEKLİYOR

"Yeni vergi dilimlerinin gelmesi sürpriz değil. Muhtemelen bu hafta veya gelecek hafta yeni zamlar da gelebilir. Arada bazı vergi dilimlerinde öteleme erteleme söz konusu olabilir. Vergiler devletin geliri açısından oldukça önmeli. Üreten bir ülke olmayan toplumlarda vergiler sürekli artar. Kısa vadeli oldukça sancılı bir dönem bizi bekliyor. Ama sonuca baktığımızda ekonomide rakamsal olarak bir toparlanma bizi bekliyor. Enflasyon, rakamsal olarak tek haneye düşebilir, ancak hane halkının gerçek enflasyonun tek haneye düşmesini zor olacağını düşünüyorum."

"SEYYANEN ZAM BEKLEMEK HAYALCİLİK OLUR"

Yani matematiksel olarak, ve bugünkü koşullar düşünüldüğünde emeklinin seyyanen zam talebinin karşılık bulması zor görünüyor. Seçimler yeni bitti, yerel seçimlere de daha var. Siyasi otorite bu silahını hemen kullanmak istemeyecektir. Bugünkü koşullarda imkanlar bu kadar. Daha fazlasını beklemek hayalcilik olacaktır."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...