Altın şampiyon, dolar öldürür! İslam Memiş "sık sık göreceksiniz" diyerek yeni rekorlara işaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Altın şampiyon, dolar öldürür! İslam Memiş "sık sık göreceksiniz" diyerek yeni rekorlara işaret etti

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Altın fiyatları, ABD'den gelen haberlerle rekor üstüne rekor kırarken, dolar düşüşe geçti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten ilk yorum geldi. "Altın şampiyon, dolar öldürür" diyen uzman isim, "sık sık" ifadeleriyle yeni rekorlara işaret etti.

ABD Merkez Bankası Başkanı Powell'ın konuşmasıyla piyasalar hafta sonunda hareketlendi. Altın fiyatları 4 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, dolar ise son 14 haftanın en kötü performansını sergiledi. Powell'ın piyasaları sarsan konuşmasının ardından Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten ilk yorum geldi.

İslam Memiş, sosyal medya hesabı üzerinden altın, dolar, euro, borsa ile ilgili analizde bulundu. Altının, her yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyon olduğunu söyleyen İslam Memiş, yeni rekorlara işaret etti. Uzman isim dolar ve euro için de çarpıcı yorumda bulundu. İslam Memiş X hesabından şu analizi yaptı:

ALTIN İÇİN KÂR SATIŞINA HAZIR OLUN

"Her yıl olduğu gibi altın bu yıl da şampiyonluğu kimseye bırakmadı. Ons 2.075 dolar, gram altın 1.977 lirayı test etti. Diğer uyarılarımda olduğu gibi 2.080 dolar kâr satışına hazırlıklı olmak gerek.

BORSA'DAN ÇIKIP ALTINA GEÇENLER DOĞRU KARAR VERDİ

Kısa vadeli kâr satışı ve dinlenme devamı yeni rekorlar. 2023’e 1.115 lira seviyesinden başlayan gram altın, bugün 1.977 liraya yükseldi. 11 ayda gramında 862 lira. Bist de 8.490 puandan çıkıp altın pozisyonu almış olanlar iyi karardı. Tebrikler.

ELİNDEKİNİ TUTUP, FIRSAT KOLLA

Aralık ayında takip ettiğim bant aralığı 1.980-2.080 dolar aralığı. 2.000 dolar seviyesini görünce tekrar yorumlamakta fayda var. Belki 20 $ riskini almayız. Elimizdekini tutup ilave için fırsat kolluyoruz.

SIK SIK REKOR HABERLERİ GÖRECEKSİNİZ

2024’ün 2. çeyreğine kadar sık sık “Altın fiyatlarında yeni rekor” haberleri göreceksiniz. Gümüş, takip eder. Euro, doları ezer. Borsa, güldürür. Dolar, öldürür. Toprak, zengin eder."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...