Altın rekora doymuyor! Tüm tahminleri alt üst oldu: Ons 2100 doları, gram altın 2000 TL'yi aştı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Altın rekora doymuyor! Tüm tahminleri alt üst oldu: Ons 2100 doları, gram altın 2000 TL'yi aştı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası Başkanı Powell'ın konuşmasıyla yakaladığı rüzgarla rekor üstüne rekor kırıyor. Ons altın, tüm tahminleri alt üst ederek 2100 dolar seviyesini aştı. Gram altın ise ekranda ayrı Kapalı Çarşı'da ayrı rekor kırdı. İşte altın piyasasında güncel durum...

Altın, bütün riskler karşısında tüm zamanların en güvenilir yatırım aracı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Fed'in faiz artışı baskısı karşısında dizginlenen altın, beklentilerin tersine dönmesiyle yeni zirveleri test ediyor. Fed başkanı Powell'ın konuşmasının ardından faiz indirim sürecinin başlayacağı beklentisiyle doların küresel piyasada güç kaybetmesinden destek bulan Ons altın tüm tahminleri alt üst ederek tüm zamanların rekorunu kırdı. Gram altın ise ekranda ayrı Kapalı Çarşı'da tarihi seviyeler gördü.

ONS ALTIN'DA ERKEN REKOR

Ons altın doların küresel piyasada zayıflamasının ve Fed'in Aralık ayında faiz artırmayacağı beklentisiyle rallisini hızlandırdı. Powell'ın konuşmasından önce 2031 dolara kadar geri çekilen Ons altın, hemen ardından yukarı yönlü ataklarını hızlandırdı. Geçen hafta 2075.37 dolara kadar yükselen Ons altın yeni haftanın başlangıcında 2100 dolar seviyesini aştı.

Ons altın sabahın erken saatlerinde 2.148 doları görerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Ons daha sonra 2082.56 dolar seviyesinde dengeledi.

Altın rekora doymuyor! Tüm tahminleri alt üst oldu: Ons 2100 doları, gram altın 2000 TL'yi aştı

GRAM ALTINDA TÜM ZAMANLARIN REKORU

Ons altındaki yükselişle tarihi zirveleri test eden gram altın ekranda ayrı serbest piyasada ayrı tarihi seviyelere yükseldi. Powell'ın konuşmasının ardından piyasaların kapalı olduğu saatlerde gram altın 1930 TL'yi zorlamıştı. Haftanın ilk işlem gününde altının gramı Asya piyasalarında 1992 TL'ye kadar yükseldi. Gram altın daha sonra 1934.288 TL'de dengeledi.

Ekranın aksine serbest piyasada gram altın 2000 TL'yi aştı. Kapalı Çarşı'da Powell'ın konuşmasından sonra 1.978,32 TL'ye çıkan gram altın haftanın ilk işlem gününde arak rekor kırdı.

Çeyrek altın 3103 TL, Yarım altın 6.205 TL'den, Cumhuriyet altın ise 12981TL'den satılıyor.

GRAM ALTINDA 2700 SÜRPRİZ OLMAZ

Ons altın 2100 dolar rakamını test ederken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altında sürpriz olmayacak rakamı açıkladı. İslam Memiş, "Gram altın tarafında gelenekçi yatırımcılar fiyata bakmaksızın artırmaya devam ediyor. Yıla bin 115 liradan başlayan gram altın bugün bin 910 seviyesine geldiğini görüyoruz. Burada hedef 2 bin lira seviyesi. 2024 yılında gram altın/TL fiyatında 2 bin 500 lira devamında 2 bin 700 lira seviyesi sürpriz olmayacaktır. Elinde altın olan yatırımcılar beklemeli, altın borcu olanlar ya da düğün yapacaklar her düşüşü alım fırsatı olarak kullanmalı." ifadelerini kullanıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...