Piyasalar Fed'e odaklandı! İşte altın ve dolarda son durum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Piyasalar Fed'e odaklandı! İşte altın ve dolarda son durum

Ekonomi Haberleri

Küresel piyasalar ABD Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Fed Başkanı Powell'ın toplantı sonrası vereceği mesajlar merakla bekleniyor. İşte kritik günde dolar ve altında son durum...

Dolar ve altın fiyatları merkez bankalarından gelecek faiz kararlarına odaklandı. ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) başta olmak üzere 26 merkez bankası bu hafta faiz kararını açıklayacak. Piyasalar özellikle Fed Başkanı Powell'ın toplantı sonrası vereceği mesajları merak ediyor. TCMB sonrası bekleyişe geçen dolar/TL ve gram altında sessiz bekleyiş sürüyor. İşte piyasalarda son durum ve uzman isimlerin Fed sonrası beklentileri...

İKİNCİ FAİZ ARTIŞI İÇİN GÖZLER POWELL'DA

FED Açık Piyasa Komitesi (FOMC) haziran ayında beklentilere paralel bir şekilde politika faizini yüzde 5-5.25 aralığında sabit tuttu. Böylece Mart 2022'de faiz artırımlarına başlayan FOMC 10 toplantının ardından ilk kez 'pas' demiş oldu.

Piyasalar, bu akşam yapılacak toplantıda Fed'in gösterge faiz oranını yüzde 5,25 - 5,5 hedef aralığına taşıyacak çeyrek puanlık bir artışı yapmasına kesin gözle bakıyor. Bunun gerçekleşmesi halinde federal fonlama faizi üst sınırının Ocak 2001'den bu yana en yüksek seviyeye çıkacak.

Piyasalar Fed Başkanı Powell'ın ikinci bir faiz artışı için sinyal verip vermeyeceğini merak ediyor.

GRAM ALTINDA SON DURUM

Merkez Bankası'nın kararı öncesinde gram altın  1734 TL'ye kadar yükseldi. Faiz kararının ardından 1715 TL'ye çekilen kıymetli maden ardından 1700 TL seviyesine geri çekildi. Geçen hafta yüzde 3,34 kazanç sağlayan gram altın, 1700 TL'de seyrini sürdürüyor.

26 Temmuz sabahında ons altın 1970 dolar seviyesinde işlem görürken, gram altın 1706 TL'ye el değiştiriyor. Çeyrek altın 2.808 TL, yarım altın 5.627 TL, tam altın 11.203 TL, Cumhuriyet altını 11.474 TL'den işlem görüyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DOLAR VE EURO SINIRDA BEKLİYOR

Merkez Bankası'nın kararı öncesinde faiz kararının tahminlerin altında kalacağı beklentisiyle Dolar/TL 27 TL'yi, Euro/TL ise 30 TL'yi aştı. Karar sonrasında düşüşe geçen döviz fiyatları haftayı kritik seviyelerin altında tamamladı. Doların satış fiyatı yüzde 2,99 değer kazanarak 26,9360 lira, avronun satış fiyatı yüzde 1,88 artışa 29,9400 lira oldu.

Dolar/TL 27 TL'nin altında fiyatlanıyor. Avrupa Bölgesi PMI verilerinin beklentilerin altında gelmesi'nin ardından 30 TL'nin altına sarkan, Euro/TL ise 29.86 TL'den fiyatlanıyor.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ALTIN FİYATLARI İÇİN 19 ANALİSTTEN ÇARPICI YORUM

Kitco News Altın Anketi’ne katılan 19 Wall Street analisti Fed sonrası altın fiyatları için beklentisini açıkladı. Kriptocoin’de yer alan habere göre, ankete katılan ekonomistlerin hem yükseliş hem de nötr beklentileri eşitlikle sonuçlandı. Üç analist  gelecek hafta için altın konusunda düşüş yönünde görüş bildirdi.

ALTINDA GERİ ÇEKİLMELER ALIM FIRSATI

Ahlatçı Yatırım Hazine Müdürü Arda Coşar, Fed sonrası altın fiyatlarınI A Habere değerlendirdi. Coşar, "Altın bu sene özellikle seçimden sonra hızlı şekilde yukarı gitti. Hem ons hem dolar/TL yukarı gitti. Bununla beraber altında bin 700 TL'nin üstünü gördük. Altın tarafından gidilecek yol var. Özellikle ons tarafında bunu görebiliriz. Altın tarafında geri çekilmeler görülürse alım için işlem yapılabilir" dedi.

Kaynak: Uzmancoin, Ahaber

Derleyen: Türkiye Gazetesi Ekonomi Servisi

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...