Altın için kritik açıklama: 600 TL seviyesi sürpriz olmamalı

Düzenleyen:
Altın için kritik açıklama: 600 TL seviyesi sürpriz olmamalı

EKONOMİ Haberleri

Altın fiyatları yükselecek mi? Almak mı satmak mı daha kârlı bir tercih olur? Altın fiyatlarının yeniden rekor seviye ulaşmasını bekleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş kritik rakamları açıkladı.

Yeni haftayı değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Gram/TL tarafında ise 540-560 TL seviyeleri yukarı yönlü kırıldıktan sonra 600 TL seviyesi sürpriz olmamalı" dedi.

İşte Memiş'in o açıklamaları;

GRAM ALTINDA 600 TL SÜRPRİZ OLMAZ

"Gram altın/TL fiyatlarındaki düşüşlerin bir alım fırsatı olarak değerlendirilmesini tavsiye edebiliriz.

Yine orta ve uzun vadeye baktığımız zaman dolar kurundaki 9 TL seviyesi sürpriz olmamalı. Gram/TL tarafında ise 540-560 TL seviyeleri yukarı yönlü kırıldıktan sonra 600 TL seviyesi sürpriz olmamalı.

Diğer taraftan gümüşün gram fiyatında 10 TL seviyesinin yukarı kırılması sürpriz olmamalı. Dışardaki jeopolitik risklerde artış gözlemliyoruz Rusya-Ukrayna gerginliği, buradaki jeopolitik risklerin artması yine küresel piyasaları olumsuz yönde etkiliyor. ABD-İran arasında yaşanan görüşme trafiği Çin-ABD arasındaki restleşmeler de riskler açısından ve küresel piyasalar açısından önemli. Ama her geçen gün ama her yeni bir haftaya belirsizlikler daha çok artıyor.

Yatırımcılar böyle durumlarda daha çok orta ve uzun vadede düşünerek hareket etmeli. Kısa vadeli geri çekilmeler hem döviz tarafında hem de emtia tarafında alım fırsatı olarak kullanılabilir. Çünkü yıl içinde tekrar bu yaz ortalarında özellikle piyasalarda ciddi bir kargaşa ortamı yaşanabilir.

Ülkelerin şu anda kendi aralarındaki asgari hareketlilik, Orta Doğu’daki gerilimler gibi etkenler küresel piyasalarda bozulmaya neden olabilir. Bu yüzden bence hem döviz hem de emtia tarafında yaşanabilecek bir gerileme mutlaka değerlendirilmeli.

Dünya ekonomilerini çok kolay bir dönem beklemiyor. Herkes ona göre tedbir ve önlemini almalı. Özelikle Haziran ve sonraki aylarda dünya piyasalarında biraz daha kargaşa artabilir. Bu dönemde Türkiye olarak tamamen ekonomiye enflasyona odaklanmamız gerekiyor." (Haber7)

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...