Altın fiyatlarına Fed darbesi! Dolar güçlenirken, son 5 ayın dibine indi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altın fiyatlarına Fed darbesi! Dolar güçlenirken, son 5 ayın dibine indi

Ekonomi Haberleri

ABD Merkez Bankası Fed'in dün açıkladığı tutanaklar doların gücüne güç kattı. Dolar endeksi son iki ayın zirvesine çıkarken, altın ise son 5 ayın dibine indi. Peki gram altında alım fırsatı var mı? İşte Fed sonrası piyasalarda son durum...

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon ikileminde negatif seyrini sürdürüyor. ABD ve Çin'de açıklanan veriler varlık fiyatları üzerinde baskı oluşturmaya devam ederken, altın fiyatları son 5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Dolar ise Fed tutanaklarının etkisiyle güçlendi.

FED TUTANAKLARI 

Piyasaların merakla beklediği Temmuz ayı faiz toplantısına ilişkin Fed tutanakları dün yayımlandı. Tutanaklar piyasalarda dalgalanmaya neden oldu. Enflasyonist baskıların devam ettiği vurgulanan tutanaklar, Fed’in faizler konusunda sıkılaşmaya devam edeceği şeklinde yorumlandı. Tutanakların ardından dolar küresel piyasalarda değer artışını sürdürdü.

DOLARDA SON DURUM

Dolar endeksi perşembe günü 103.5'in üzerine çıkarak, son iki ayın en yüksek seviyesine yükseldi. 5 günlük yükseliş sersinin ardından dolar endeksi şu sıralar yüzde 0,14 düşüşle 103,40 seviyesinde seyrediyor

Dolar/TL Fed tutanaklarının ardından 27 TL sınırındaki seyrini yukarı taşıdı. Dolar kuru yeni güne 27,1200 liradan, euro ise 29,5340 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da 27,1180 liradan alınan dolar 27,1200 liradan işlem görerek son günlerin en yüksek seviyesine çıktı.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ALTIN DÜŞÜŞE GEÇTİ

Fed tutanaklarının ardından altın fiyatlarında düşüş hızlandı. ABD'de enflasyon endişelerinin hala güçlü olduğuna ve Fed'in 22 yılın zirvesindeki politika faizini daha da artırabileceğine işaret etmesinin ardından Ons altın 15 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. 1.885 dolar seviyesine kadar geri çekilen Ons altın, şu sıralarda önceki kapanışın hemen üzerinde 1.892 dolarda dengelendi.

Altın fiyatlarına Fed darbesi! Dolar güçlenirken, son 5 ayın dibine indi

GRAM ALTINDA SON DURUM

Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise, yurt içinde fed tutanaklarıyla yükselişe geçen dolar kuruyla yükselişe geçti. Dün 1.660-1.645 bandında hareket eden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,44 değer kaybıyla 1.647,25 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla yüzde 0,34 artışla 1.652 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.714 liradan, Cumhuriyet altını 10.957 liradan satılıyor.

Altın fiyatlarına Fed darbesi! Dolar güçlenirken, son 5 ayın dibine indi

GRAM ALTINDA ALIM FIRSATI VAR MI?

Fed'in tekrar bir faiz artırma olasılığının tekrar piyasalarda yüzde 50 civarında fiyatlanması ons altını baskıladığını söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş,  yılın son çeyreğinde 2 bin dolar seviyesinin üzerine ataklar gelmesi muhtemel olduğunu söylüyor. Gram altın fiyatında da rekorların daha bitmediğini söyleyen Finans Analisti Memiş, şu yorumu yapıyor:

"Yılın üçüncü çeyreğinde veya dördüncü çeyreğinde yeni rekorlar görebiliriz. 1.800'lü rakamların üstünde rakamlar görebiliriz. Mesela önümüzdeki yıl düğün yapmak için plan yapanlar altın borcu olanlar işte bu seviyeleri geri çekilmeleri son bir alım fırsatı olarak değerlendirebilirler. Çünkü 2024 yılında gram altın / TL fiyatında 2 bin TL seviyesinin üzerinde ataklar bekliyorum. Bu düşüşler orta ve uzun vadede yatırımcılar için bir alım fırsatı sunduğunu söyleyebilirim. Hem ons tarafında hem gram fiyatında fiyatlar dip seviyelerine yakın bir yerde seyrediyor. Bunları da bir fırsat olarak değerlendirmek gerekiyor."

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...