ABD enflasyonu sonrasında gram altın rekor kırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD enflasyonu sonrasında gram altın rekor kırdı

Ekonomi Haberleri

ABD enflasyon rakamı sonrasında gram altın fiyatlarında anlık yükselişler görüldü. Ons altında yaşanan yükselişle birlikte gram altın fiyatları 1.260 TL bandına çıktı.

Küresel piyasaların merakla beklediği ABD Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon beklentilerin altında yükseldi. ABD’de TÜFE Mart ayında aylık %0,1 artış gösterdi ve yıllık bazda %5 oldu.

GRAM ALTIN TARİHİ ZİRVESİNDE

ABD enflasyonu sonrasında gram altın rekor kırdı

Yılın ilk çeyreğinde yüzde 8 değer kazanarak son 6 yılın en büyük performansını gösteren altın fiyatları ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonrası yükselişe geçti. Enflasyon rakamlarının gelmesiyle birlikte Ons altın fiyatı 2.035 dolar seviyesini test etti. Ons altındaki yükselişle birlikte tetiklenen gram altın fiyatları 1.259 TL’yi gördü. Gram altın anlık olarak 1.254 TL seviyesinden işlem görüyor.

DOLAR KURUNDA SON DURUM

ABD TÜFE verileri sonrası dolar/TL kuru yukarı yönlü hareketlerine devam ediyor. Yeni yıla 18,70 seviyelerinde başlayan dolar kuru 19,30 TL üzerinde işlem görüyor

GÖZLER FED TUTANAKLARINA ÇEVRİLDİ

ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin ardından dikkatler Fed tutanaklarına çevrildi. Fed yetkilileri bir sonraki faiz kararı hakkında farklı görüşler belirtse de geçtiğimiz Cuma günü yayımlanan güçlü istihdam raporu şahin bir Fed hamlesi için beklentileri artırdı. Analistler Fed'in Para piyasalarındaki fiyatlamalarda yüzde 71 ihtimalle gelecek ay 25 baz puan faiz artıracağının tahmin ediyor.

Bu hafta sonunda açıklanacak olan perakende satış verileri de parasal sıkılaştırma politikalarının gidişatı hakkında ek ipuçları sunabileceği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...