Altın fiyatları için uzmanlardan kritik uyarı

Düzenleyen:
Altın fiyatları için uzmanlardan kritik uyarı

EKONOMİ Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin altıncı gününde altın fiyatlarındaki sert hareketlilikler yakından takip ediliyor. Uzmanlara göre, 2150 dolar/ons seviyesine kadar yükselebileceği buna paralel olarak da gram altının 900-1000 lirayı geçeceği ifade edildi. İslam Memiş ise; bu fiyatlardan altın alınmayacağını söyledi.

Goldman Sachs, dünyanın en büyük emtia üreticilerinden biri olan Rusya'ya yönelik yaptırımlarının kısa vadede emtia fiyatlarında hızlı bir yükselişe neden olacağını belirtti. Sachs, Rusya'nın önemli üreticilerden biri olduğu petrol, gaz, alüminyum, paladyum, nikel, buğday ve mısır fiyatlarında yükseliş beklediklerini vurguladı.

Banka, bir ay vadeli Brent ham petrolü için tahminini 95 dolar/varilden 115 dolar/varil seviyesine çıkardı ve gerilimin tırmanması, arzın daha uzun süre aksaması halinde fiyatın ciddi şekilde yükselmesi riski bulunduğunu da vurguladı.

Goldman Sachs, altın fiyatının da önümüzdeki aylarda 2150 dolar/ons seviyesine kadar yükselebileceği  buna paralel olarak da gram altının 900 lirayı geçeceği ifade edildi. 

ALTIN ALINIR MI ALINMAZ MI? 

İslam Memiş, altın fiyatları genelinde şunları kaydetti: “Buralardan altın, döviz alınmaz. Borsa değer kaybetti, kripto para çok ucuz, pariteler çok ucuz. Yatırımcı dip seviyelerine gerilemiş hangi enstrüman varsa onu takip etmeli. Hep yükselirken bir şey alma hedefi var. Gram altın 800 liraya gelsin ilgilenmez ama 1000 lira olsun koşa koşa almaya gider. Algı kırılmayacak sanırım. Söz konusu savaş operasyon sürecinin zamanı belli değil.”

1000 TL BANDINI GÖREBİLİR

Kapalıçarşı esnafı, Rıdvan Lebit, "Savaş senaryosu olduğu zaman altın her zaman yükselir. Savaş devam ettiği sürece de altınında ki yükselişte devam edecektir. Aksi takdirde ise altın fiyatları 800-820 bandına kadar gerileyebilir. Yaklaşık bir iki ay içerisinde tekrardan 1000 TL bandını görebilir altın. Bir iki gündür Rus ve Ukraynalı turist var fakat savaştan kaynaklımı bilmiyoruz" dedi.

ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Geçtiğimiz salı günü 920 lirayı gören gram altın bugün 847,22 liradan işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Altın yatırımcısının en çok tercih ettiği ürünlerden biri olan çeyrek altın bugün 1.375 liradan geri alınırken aynı dakikalarda satış fiyatı ise 1.409 lirada bulunuyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 2.753 liradan alınıyor, 2.819 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI KAÇ TL?

5 bin liranın üzerindeki konumuyla alıcısını zorlayan Cumhuriyet altını ise 5 bin 490 liradan geri alınırken, 5 bin 618 liradan da satışa sunuluyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...