Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? Altın fiyatları ne kadar 22 Şubat Çarşamba?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? Altın fiyatları ne kadar 22 Şubat Çarşamba?

Ekonomi Haberleri

Bu haftayı dalgalı bir şekilde geçiren altın güne düşüşle başladı. Geçtiğimiz günlerde yüzde 0.14 gerileyen altının ons fiyatı 1.853,83 TL'den işlem görüyor. Altın yatırımcısı ise “Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? Altın fiyatları ne kadar” gibi sorulara yanıt arıyor. İşte 22 Şubat 2023 güncel çeyrek altın, ons altın ve gram altın fiyatları...

Altın fiyatları ile ilgili son dakika haberleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. ABD ekonomik verileri öncesinde dar aralıkta seyreden altın fiyatlarındaki son durum araştırılıyor. 22 Şubat Çarşamba günü itibarıyla çeyrek altın 1886 lira, yarım altın 3772 lira ve cumhuriyet altını 7515 liradan işlem görüyor. Peki, Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? Altın fiyatları ne kadar 22 Şubat Çarşamba? İşte güncel altın fiyatları…

Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? Altın fiyatları ne kadar 22 Şubat Çarşamba?

ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ?

Dolar/TL kuru ve altının ons değerinde yaşanan son dakika gelişmelerine göre dalgalı seyir izleyen altın fiyatları geçtiğimiz günlerde gerilemeye başladı.

Altın fiyatları ile ilgili son dakika haberleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde yüzde 0.14 gerileyen altının ons fiyatı 22 Şubat Çarşamba günü itibarıyla 1.853,83 TL'den işlem görüyor.

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN YATIRIMCISINA UYARI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ons altının bir miktar daha yükseleceğini vurgulayıp ekranda 116 TL olarak görülen gram altının serbest piyasada bin 140 TL seviyelerinden işlem gördüğünü ifade etti.

Ekranda gözüken rakamlara aldanmamak gerektiğini vurgulayan İslam Memiş gram altın fiyatının bin 100 TL ile bin 125 TL arasını takip edeceğini vurguladı.

Ons altın 1835 dolara alıcı bulurken, gram altın 1112 liradan el değiştiriyor.

Spot piyasada altın satış fiyatları;

  1. Çeyrek altın 1886 lira,
  2. Yarım altın 3772 lira,
  3. Cumhuriyet altını 7515 lira,
  4. Gremse altın 18775 liradan satılıyor.

Çeyrek altın ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAMDIR?

Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

KULPLU ÇEYREK ALTINLAR DAHA MI PAHALIDIR?

Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım amaçlı tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...