Altın fiyatları artışta

Düzenleyen:
Altın fiyatları artışta

Ekonomi Haberleri

Altının gram fiyatı, yüzde 0,2 artışla 118,8 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 195 lira, Cumhuriyet altını ise 792 liradan satılıyor.

Dün altının ons fiyatındaki düşüş ve dolar kurundaki yatay seyrin etkisiyle yüzde 1,6 gerileyen gram altın bugün gelen tepki alımlarıyla 118 - 119 lira aralığında dengelendi.Altının gram fiyatı saat 11.10 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 yükselişle 118,8 lira seviyelerinden alıcı buluyor.Dün yüzde 1,7 gerileyerek günü 1.268,8 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı ise şu dakikalarda bu seviyelerde yatay bir seyir izliyor.

Analistler, İngiltere'de yarın gerçekleştirilecek referanduma ilişkin İngiltere'nin Avrupa Birliğinde (AB) kalacağı beklentilerinin artması ile küresel piyasalarda artan risk iştahının altın fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu belirtiyor.AA Finans Analisti İslam Memiş, hafta başından itibaren satış baskısında olan altın fiyatlarındaki değer kayıplarının dün de devam ettiğini anımsatarak, "Yarın İngiltere'de yapılacak referandum sonrasında dolar kurunda sert satışlar görülebilir. Dolar kurunda beklediğimiz sert satışlar altının gram fiyatını 116 lira seviyesine kadar düşürebilir diye tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 195 lira, Cumhuriyet altını ise 792 liradan satılıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...