Altın fiyatında ralli yeni başlıyor! Uzman isim gram altında son fırsatı açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ekonomim,
- Güncelleme:
Altın fiyatında ralli yeni başlıyor! Uzman isim gram altında son fırsatı açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ekonomim,

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararının ardından gram altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Küresel piyasada altında yeni rallinin başlaması beklenirken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni rekorlara işaret etti.

Tarihte en güvenilir yatırım aracı olarak öne çıkan altın fiyatlarındaki gelişmeler vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Altın fiyatlarını yakından takip eden vatandaşlar yeni rekorların gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Merkez Bankası politika faizinde 250 baz puanlık beklentilerin aksine 500 baz puanlık bir artışla sürpirz bir karara imza atmasının ardından altın fiyatları yurt içinde yükselişini sürdürüyor. Küresel piyasada ise 2000 dolar eşiğini zorlayan Ons altında 'Santa' rallisinin başlaması bekleniyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Ons altın ve gram altında yeni rekorlara işaret etti. İşte altın piyasasında son durum...

ONS ALTIN 2000 DOLARA MEYDAN OKUDU

Küresel piyasalarda doların zayıflamasınmdan destek bulan Ons altın Ekim ayının ardından yeniden 2000 doları zorlamaya başladı. Hafta içinde 2007 dolara kadar yükselen Ons altın, Fed, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 31 Ekim-1 Kasım tarihlerinde düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımlamasının ardından yükselen ABD tahvil faizinin etkisiyle baskılanarak düşüşe geçse de 2000 dolar psikolojik sınırına meydan okumayı sürdürüyor.

Ons altın haftanın son işlem gününde 1991 - 1994 bant aralığında hareket ederken; haftalık yüzde 0.61 kazanca işaret ediyor.

Altın fiyatında ralli yeni başlıyor! Uzman isim gram altında son fırsatı açıkladı

GRAM ALTIN YENİDEN YÜKSELİŞTE

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından ekranda 1844.184 TL'ye, Kapalı Çarşı'da ise 1.884 TL'ye kadar geri çekilen gram altın Dolar kurunda yaşanan yükselişle yeniden yönünü yukarı çevirdi. Yeni güne 1847,48 liradan başlayan gram altın, açılışın ardından 1853,47 liraya kadar yükseldi. Ardından 1850 TL sınırında işlem görmeye devam ediyor. 

Kapalı Çarşı'da ise hafta içinde 1900 TL'yi aşan gram altın merkez bankasının kararının ardından 1.884 TL'ye kadar geri çekildi. Daha sonra 1.888 TL'ye yükselen gram altın yeni günde yüzde 1.47'lik yükselişle 1.895,80 TL'den işlem görüyor.

ALTINDA RALLİ BAŞLIYOR

Altın fiyatları, Fed’in yeni bir faiz artışının masadan kalkmasının da yardımıyla 6 haftada 200 dolar değerlendi. Şimdi piyasada “Altında Santa rallisi yaşanır mı?” sorusu soruluyor. Saxo Bank altın fiyatlarında ‘Santa rallisi’ yaşanabileceğini söylüyor. Banka Strateji Başkanı Ole Hansen “Altın bir kez daha 2000 doların üzerinde önemli bir direnç seviyesine meydan okuyor ve bir kırılma potansiyel olarak yeni bir yılsonu kapanışı getirebilir. Tıpkı son altı yılda aralık ayı Santa rallilerinde yüzde 4 yükseldiği gibi” diyor.

Fransız SocGen  fiyatların gelecek yılın ikinci çeyreğinden itibaren 2.200 dolar/ onsa yükselebileceği tahmininde bulunuyor. 

Altın fiyatında ralli yeni başlıyor! Uzman isim gram altında son fırsatı açıkladı

İSLAM MEMİŞ'TEN REKOR TAHMİN

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Ons altın için dikkat çeken tahminde bulundu. Altın fiyatlarının kısa süreli olarak yeniden çekilebileceğini söyleyen Memiş, "Ons altın Kasım ayında 3. kez 2.006 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ama bu direnç seviyesini kıramıyor. 1.960 - 2.030 dolar seviyesi! Bu bant aralıklarını takip etmeye devam ediyorum. Eğer yine geniş bant aralığına odaklanmak gerekirse aşağıda 1.930 dolar destek seviyesi yine bulunmakta. Risk olarak! Ama şu anda kısa vadede 1.960 dolar destek seviyesini takip ediyor olacağım. O yüzden son bir kez aşağıda 1.960 -1.957 dolar seviyelerini test edebilir. Ons altın tarafında kısa vadede negatif beklentim devam etmekte. Ama yine Aralık sonunda bir bakacağız 2.000 dolar seviyesinin üzerine yerleşen ve 2024 yılında da 2.350 dolar seviyesini hedef alan bir ons altın karşımızda olacak" ifadelerini kullandı.

GRAM ALTINDA SON ALIM FIRSATI

Gram altında ekran ile serbest piyasadaki makas aralığına dikkat çeken İslam Memiş, alım için son fırsatı açıkladı. Uzman isim, şu ifadeleri kullandı:

"Şu an serbest piyasalarda fiziki altın tarafında; gram altın 1.887 - 1.892 lira seviyesinde. Bu hafta 2 kez 1.902 lira seviyesi serbest piyasalarda test edildi. Serbest piyasalarda gram altın TL fiyatında sık sık ifade ettiğim 'Yakında 1.900'lü rakamları konuşacağız' öngörümüz yine gerçekleşmiş oldu. Yine gram altında ons altın nedenli bir geri çekilme olacağını belirtmiştim. Burada 1.857 lira destek seviyesini takip etmekte fayda var veya 1.957 dolar - 1.960 dolar seviyesinin altındaki gram altın o gün kaça tekabül ediyorsa oradan giriş yapmanın avantajlı olacağını söyleyebilirim. O yüzden gram altın yatırımcısı, ons altını yakından takip etmeli. 1.960 dolar seviyesinin karşısındaki gram altına odaklanmalı. Gram altın her ne kadar bu hafta iki kez 1.902 lirayı test etmiş olsa da yine aşağıda 1.857 lira destek seviyesi var. Buraların görünme ihtimali yüksek."

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ekonomim,
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...