Altın fiyatında büyük meydan okuma başlıyor! Gram altın bugün ne kadar? Uzmanlar yeni rekorlara yeşil ışık yaktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Altın fiyatında büyük meydan okuma başlıyor! Gram altın bugün ne kadar? Uzmanlar yeni rekorlara yeşil ışık yaktı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Rekor üstüne rekor kıran gram altında ralli giderek büyüyor. Gram altın dolar ve Ons altındaki çekilmeyle 1900 TL'nin altına sarktı. Uzmanlar "Ons 2 bin 100 dolara meydan okuyacak" diyerek yeni rekorlara ışık yaktı.

Enflasyon ve jeopolitik risklere karşı tüm zamanların en güvenilir yatırım aracı olan altın fiyatları, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Rekor üstüne rekor kırmaya devam eden altın fiyatları kısa bir geri çekilme yaşarken, uzmanlar yeni rekorlara yeşil ışık yaktı.

ONS 7 AYIN ZİRVESİNDEN GERİ DÖNDÜ

Doların küresel piyasada zayıflamasının ve Fed'in Aralık ayında faiz artırmayacağı beklentisiyle rallisini hızlandıran Ons altın, doların yeniden güç kazanmasıyla son 7 ayın zirvesinden geri döndü.  5 Mayıs'tan bu yana ilk kez 2052 dolar seviyesini görerek tarihi seviyelere yükselen Ons altın, 2031 dolara kadar geri çekildi. Daha sonra toparlayan Ons altın, 2040 dolar bandında işlem görüyor.

GRAM ALTIN 1900 TL'NİN ALTINA SARKTI

Dolar/TL'de yaşanan yeni rekorlar ve Ons altındaki yükselişle tarihi zirveleri test eden gram altın ekranda 1907.936 TL'ye kadar yükseldi. Serbest piyasada 1.944 TL'yi gören gram altın Ons ve dolar/TL'deki düşüşle yönünü aşağıya çevirdi. Dünkü işlemlerde 1900 TL'nin altına sarkarak 1883 TL'ye kadar geri çekilen gram altın, 1894,91 liradan başladı. 1899 TL'ye kadar yükselen altının gramı daha sonra 1897 TL'de dengeledi. Kapalı Çarşı'da ise 1.943,85 TL'den işlem görmeye devam ediyor.

Çeyrek altın 3103 TL, Yarım altın 6.205 TL'den, Cumhuriyet altın ise 12981TL'den satılıyor.

Altın fiyatında büyük meydan okuma başlıyor! Gram altın bugün ne kadar? Uzmanlar yeni rekorlara yeşil ışık yaktı

ALTINDA MEYDAN OKUMA BAŞLIYOR

2.000 dolar seviyesini hızlı geçerek tarihi seviyelere yükselen Ons altının kritik seviyenin üzerinde kalıp kalmayacağı merak edilirken uzmanlardan kritik yorum geldi. Ekonomim'de yer alan habere göre uzmanlara göre ons altın bu performansını sürdürecek olursa yakın bir zamanda yeni bir rekor görebilir.

Değerli metal analisti Gary Wagner, yaptığı bir analizde, jeopolitik gerilimlerden aldığı desteği biraz yitiren altının hızlı bir yükseliş sonrasında geri çekilmeler yaşayabileceği yorumunu yapıyor. Ancak bunun yaracağı alım fırsatının etkisiyle altının yeni bir atak başlatacağına inan uzman şunları söylüyor:

“Altının kısa vadede fiyat değişikliklerinin sonucu ne olursa olsun, hızlı yükselişe devam diyorum. Fiyatlar 2.080 dolardan başlayıp tekrar ons başına 2.100 dolara meydan okuyacak.”

Altın fiyatında büyük meydan okuma başlıyor! Gram altın bugün ne kadar? Uzmanlar yeni rekorlara yeşil ışık yaktı

GRAM ALTINDA 2700 SÜRPRİZ OLMAZ

Küresel piyasalarda Ons altında 2100 dolar rakamı konuşulurken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altında sürpriz olmayacak rakamı açıkladı. İslam Memiş, "Gram altın tarafında gelenekçi yatırımcılar fiyata bakmaksızın artırmaya devam ediyor. Yıla bin 115 liradan başlayan gram altın bugün bin 910 seviyesine geldiğini görüyoruz. Burada hedef 2 bin lira seviyesi. 2024 yılında gram altın/TL fiyatında 2 bin 500 lira devamında 2 bin 700 lira seviyesi sürpriz olmayacaktır. Elinde altın olan yatırımcılar beklemeli, altın borcu olanlar ya da düğün yapacaklar her düşüşü alım fırsatı olarak kullanmalı." ifadelerini kullanıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...