Altın düşüş seyrinde ilk viraj yarın! 20 Eylül 2022 güncel gram, çeyrek, yarım altın fiyatları…

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altın düşüş seyrinde ilk viraj yarın! 20 Eylül 2022 güncel gram, çeyrek, yarım altın fiyatları…

Ekonomi Haberleri

Altın düşüş seyrini sürdürüyor. 990 TL’nin altına düşen altında yatırımcıların gözü faiz kararlarında… 20 Eylül güncel altın fiyatları ne kadar? Çeyrek, gram, yarım altın kaç TL?

Fed'in enflasyonu dizginlemek için keskin faiz artıracağı beklentisiyle temkinli seyrediyor. ONS altın Fed öncesi 2 yılın dibinde 1.671 dolarda işlem görüyor. İç piyasada gram altın 983 lira, çeyrek altın 1637 lira, cumhuriyet altını 6 bin 738 liradan satılıyor.

Piyasalar faiz kararlarını bekliyor. ABD Merkez Bankası (Fed) yarın, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) da perşembe günü faiz kararını açıklayacak.

Yatırımcılar Fed'in yarın 75 baz puan faiz artıracağına kesin gözüyle bakarken, büyük ölçekli 100 baz puan faiz artırımına da yüzde 19 olasılık veriyor.

Piyasalar, Fed'in şu an yüzde 2,25-yüzde 2.5 aralığında olan faizlerini 2023'ün başında yüzde 4,5'e kadar yükseltebileceğini fiyatlıyor. Faizin ekonomik büyümeyi yavaşlatacak seviyelere yükseleceği beklentisi, uzun vadeli devlet tahvillerinin getirilerinin üzerinde de baskıya neden oluyor.

EKONOMİSTLERİN TCMB FAİZ BEKLENTİSİ

Ekonomistlerin bu ay alacağı karara ilişkin beklentisi faizlerin sabit bırakılması yönünde oldu. Merkez Bankası faiz kararı, 22 Eylül Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...