Altın çöktü, Dolar 1,92, Borsa yüzde 3 düşüşte

- Güncelleme:
Altın çöktü, Dolar 1,92, Borsa yüzde 3 düşüşte

Ekonomi Haberleri

Fed'in tahvil alımlarını 2014 ortasında sonlandırabileceği endişesi, gelişmekte olan piyasalar başta olmak üzere küresel çapta satış baskısına yol açtı.

Fed Başkanı Ben Bernanke, ABD ekonomisindeki büyümenin, bankanın tahvil alımlarının hızını bu yıl düşürülebilmesine izin verecek kadar güçlü olduğunu söyledi. Bernanke, "Ekonomik verilerin ekonomiye ilişkin mevcut beklentilerimizle büyük ölçüde uyumlu gelmesi halinde tahvil alımlarının hızını, alımları gelecek yıl ortasında sonlandıracak şekilde 2014'ün ilk yarısı boyunca ölçülü adımlarla düşürmeye devam edeceğiz" dedi. BIST-100 endeksi, saat 09:40'ta yüzde 2.58 kayıpla 76,841.95 puanda hareket ederken, bankacılık endeksi ise yüzde 3 düşüşte. Fed'in tahvil alımlarını azaltabileceğini açıklamasının ardından TL sert değer kaybederken; 10 yıllık tahvil de güne, dünkü kapanışa göre 21 baz puan yükselişle başladı. Dün 1376 dolar seviyesinde gezinen ons altın ise, nbsp;72 dolar birden düşerek 1304 dolarla Eylül 2010´dan bu yana en düşük seviyeyi gördü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...