Altın alacaklar, satacaklar dikkat! 3 uzman isim “Rekor kıracak” dedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altın alacaklar, satacaklar dikkat! 3 uzman isim “Rekor kıracak” dedi

Ekonomi Haberleri

ABD ve Avrupa’daki bankacılık krizi altın fiyatlarında yükselişe sebep oldu. Bu haftaya yükselişle başlayan altın fiyatları yeni rekorları zorlamaya devam ediyor. Kıdemli stratejist Mike McGlone ons altının 3.000 dolara yükseleceğini söylerken portföy yöneticisi Tavi Costa ise altın fiyatının üç katına çıkabileceğini dile getirdi. Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş ise Haziran ayını işaret etti. Peki, altın fiyatları yükselir mi düşer mi? Altın fiyatları bugün ne kadar? İşte 16 Mart altın fiyatları…

Altın fiyatları yükselir mi düşer mi sorusu yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Son dönemde dalgalı bir grafik izleyen altın fiyatlarında hareketli saatler yaşanıyor. Dün öğleden sonra ons altın kanadında yaşanan yükselişle beraber gram altın da yükselişe geçti.1940 dolara kadar yükselen ons altın bugün itibariyle düşerek 1918 dolardan işlem görüyor. Peki, altın fiyatları yükselir mi düşer mi? Altın fiyatları bugün ne kadar? İşte 16 Mart altın fiyatları…

Altın alacaklar, satacaklar dikkat! 3 uzman isim “Rekor kıracak” dedi

ALTIN İÇİN KRİTİK TARİH 22 MART

22 Mart’ta gerçekleştirilecek Fed faiz toplantısı için tahminler yavaş yavaş netleşiyor. Altın fiyatları ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırım beklentilerinin yeniden fiyatlandırılması ile yön buluyor. Piyasalar, Ocak’ta artan manşet enflasyon ve Şubat’ta artan çekirdek enflasyon nedeniyle Fed’in 22 Mart’ta gerçekleşecek toplantıda 25 baz puanlık faiz artışı yapmasına yüzde 84 oranında olasılık veriyor.

Altın alacaklar, satacaklar dikkat! 3 uzman isim “Rekor kıracak” dedi

İSLAM MEMİŞ TARİH VERDİ: YENİ REKORLAR GÖRECEĞİZ

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'e göre altın fiyatları henüz gerçek değerine gelmedi. Altın için yeni rekor göreceğiz diyen Memiş, "Son bir haftadır altın fiyatlarında ciddi bir yükseliş var. Özellikle Ons altın bir haftalık süreç içerisinde 100 dolar değer kazandı. Gram altın ise 50 lira değer kazandı. Bu ciddi bir yükseliş çünkü hafta sonu ABD'de 3 bankanın iflas etmesi piyasaları rahatsız etti ve güvenli liman olan altına talep arttı. Yeni rekorları haziran ayından sonra görebiliriz.” Dedi.

ALTIN FİYATLARI İÇİN REKOR RAKAMI AÇIKLADI

Altının yeni rekor zirvelerini görmesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Bloomberg Intelligence kıdemli makro stratejisti Mike McGlone “Bu ralli, parlak metali yaklaşık 2.060 dolar gibi yeni bir zirveye çıkardı. Altının 3.000 dolara çıkması için koşullar yeterli görünüyor” dedi.

Altın alacaklar, satacaklar dikkat! 3 uzman isim “Rekor kıracak” dedi

“FİYATLAR KOLAYCA 3 KATINA ÇIKABİLİR”

Crescat Capital Portföy Yöneticisi ve Ortağı Tavi Costa’ya göre ise, mevcut ekonomik ortamda altın fiyatı kolayca üç katına çıkabilir. “Diğer zamanlara bakarsanız, böyle bir ortamda çok güçlü performanslar sergilediğimizi görüyorum diyen Costa, “Altın fiyatını en az üç katına çıkması muhtemel” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış 1.169,03 TL, Satış 1.169,18 TL

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış 1.923,00 TL, Satış 1.944,00 TL

Altın alacaklar, satacaklar dikkat! 3 uzman isim “Rekor kıracak” dedi

YARIM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış 3.847,00 TL, Satış 3.888,00 TL

TAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış 7.874,00 TL, Satış 7.945,00 TL

CUMHURİYET ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış 7.886,00 TL, Satış 8.005,00 TL

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...