Altılı Masa’da adaylık manevraları

- Güncelleme:
Altılı Masa’da adaylık manevraları

Ekonomi Haberleri

Altılı Masa’nın 26 Ocak’ta İyi Parti ev sahipliğinde yapacağı toplantı öncesinde liderler, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kamuoyu oluşturma yarışına girdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, önceki gün Ankara’da seçmenleri ve parti teşkilatı ile bir araya geldi. Babacan’ın konuşması sırasında teşkilat üyeleri ‘Cumhurbaşkanı Babacan’ tezahüratları yaptı. Slogana karşı Babacan ise ceketini çıkarıp, kollarını sıvayarak cevap verdi. Babacan’ın hareketi, masaya cumhurbaşkanlığı mesajı olarak yorumlandı.

İyi Parti lideri Meral Akşener’in de sosyal medya hesabından ‘İletişim çalışması’ olarak yayınladığı videoda Ekrem İmamoğlu’na geniş yer vermesi dikkat çekti. İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi ve sosyal medya düzenlemesi konularına vurgu yapılan videoda Akşener ile İmamoğlu’nun sarıldığı anlara ve “Geldikleri gibi giderler. Sizin iradenizle geldikleri gibi gidecekler” sözlerine yer verildi. Yayınlanan video sonrası Akşener’in, cumhurbaşkanı olarak hâlâ İmamoğlu’nda ısrarcı olduğu konuşulmaya başlandı. Kulislerde, Akşener’in, toplantı öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ihtimaline karşı İmamoğlu yönünde kamuoyu oluşturma çabasında olduğu konuşuluyor. 

İMZA YETKİSİNDE ANLAŞIYOR

Öte yandan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun tartışmalara sebep olan “Altılı Masa’daki liderler cumhurbaşkanının kararında imza yetkisine sahip olacak” sözlerine Kılıçdaroğlu desteğini yineledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu “İmza olur, Sayın Davutoğlu’nun söylediği; eğer cumhurbaşkanı yardımcısı olunacaksa onların da birer görevleri olacak. Belli yerlerde imza atacaklar” dedi. FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...