Almanya'da istihdam oranı arttı

/ Kaynak: AA
Almanya'da istihdam oranı arttı

Ekonomi Haberleri  / AA

Almanya'da haziranda istihdam geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,4 artarak 42 milyon 838 bin oldu.

Almanya'da istihdam haziran ayında 2014'ün aynı ayına kıyasla yüzde 0,4 artarken, istihdam edilen kişi sayısı 42 milyon 838 bin olarak belirlendi.


Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) yayımladığı geçici verilere göre, Almanya'da bu yılın haziran ayında istihdam, geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 0,4 artarak 42 milyon 838 bine ulaştı. İstihdam edilenlerin sayısı ise 161 bin arttı.


Aylık bazda ele alındığında istihdam, haziranda 32 bin artarken, artış oranı yüzde 0,1 olarak belirlendi. Mevsimsellikten arındırılmış istihdam ise haziran ayında bir önceki aya kıyasla 10 bin artış kaydetti.


Haziranda 1,9 milyon işsiz belirlendi
İşgücü anketinin sonuçlarına göre, haziranda 1 milyon 940 bin işsiz belirlendi. Bir önceki ayla kıyaslandığında işsizlerin sayısı yaklaşık 43 bin ve yüzde 2,1 arttı.


Haziranda, mevsimsel ve düzensiz etkilerden arındırılmış işsiz sayısı ise 1 milyon 970 bin olarak ölçülürken, söz konusu etkilerden arındırılmış işsizlik oranı ise 4,7 seviyesinde gerçekleşti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...