Almanya Troyka'dan sapmıyor

/ Kaynak: AA
Almanya Troyka'dan sapmıyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Almanya Hükümet Sözcü Vekili Wirtz: Alman hükümetinin Troyka mekanizmasından ve ilgili kararlardan sapmasını gerektirecek hiçbir neden yoktur

Almanya Hükümet Sözcü Vekili Christiane Wirtz, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'in Troyka'nın kaldırılması yönünde Alman basınında yer bulan iddialarına ilişkin, "Alman hükümetinin Troyka mekanizmasından ve ilgili kararlardan sapmasını gerektirecek hiçbir neden yoktur" dedi. Federal Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Wirtz, Troyka'nın Avro grubunda bulunan Avrupa Birliği üyesi ülkelerin değerlendirilmesini amaçlayan bir mekanizma olduğunu hatırlattı. Alman hükümetinin Avrupa Komisyonu'nun bu değerlendirme mekanizmasından uzak kalması konusunda hiçbir tasarrufu olmadığını belirten Wirtz, Troyka referans alınarak yapılan politik değerlendirmeler hususunda Alman hükümetinin herhangi bir sapma göstermeyeceğini ifade etti. Alman hükümetinin Avrupa Komisyonu ile sıkı bir bağlantıda olduğunu ifade eden Wirtz, "Alman hükümetinin Troyka mekanizmasından ve ilgili kararlardan sapmasını gerektirecek hiçbir neden yoktur" dedi.

Merkel'in ABD ziyareti
Christiane Wirtz, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 8-10 Şubat tarihleri arasında ABD ve Kanada'ya resmi ziyarette bulanacağı bilgisi vererek, ziyaretlerin, temmuz ayında Almanya'da yapılacak G-7 zirvesine hazırlık amacı taşıdığını belirtti. Merkel'in Amerikan Başkanı Barack Obama ve Kanada Başbakanı Stephan Harper ile bir araya geleceğini bildiren Wirtz, "G-7 zirvesinin gündeme gelecek konuların yanı sıra Ukrayna ve Rusya konusu, ayrıca terörizme karşı savaş ve iklim koruma konuları da gündeme gelecek" dedi. Merkel, ziyaretinin Washington ayağında ekonomi ve politika dünyasının temsilcileri ve Dünya Bankası Başkanı ile de bir araya gelecek.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...