Alman vakıftan dikkat çeken analiz: Türkiye gaz tedarikinde Rusya’nın yerini alabilir

Alman vakıftan dikkat çeken analiz: Türkiye gaz tedarikinde Rusya’nın yerini alabilir

EKONOMİ Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşı Türkiye'nin stratejik önemini bir defa daha ortaya koydu. Alman Konrad Adenauer Vakfının “Türkiye'nin Rusya'ya karşı tutumu” başlıklı analizinde Türkiye'nin Avrupa’nın yeni enerji tedarik merkezi olabileceğine dikkat çekildi.

Konrad Adenauer Vakfının analiz yazısında şu ifadelere yer verildi: Almanya’nın enerji politikasını çeşitlendirmek açısından, küresel gaz sıkıntısı ve son yıllarda Almanya'nın gaz ve petrol altyapısına yapılan yatırım eksikliği göz önüne alındığında, kısa vadede Rusya’ya sınırlı alternatifler var. Güney  gaz koridorunun genişletilmesi ve Türkiye’nin Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz’deki gaz yataklarına erişimi olan stratejik bir enerji dağıtım ve aktarım merkezi olarak kullanılması uzun vadede gerçek alternatifler sunabilir. Azerbaycan, Türkmenistan, Irak ve gelecekte İran petrol ve gazının ithalat potansiyeli henüz tükenmiş değil. İsrail-Türkiye enerji iş birliğinin giderek daha gerçekçi hâle gelmesiyle Türkiye kendisini bir enerji merkezi olarak konumlandırabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...