Alman turist ilgi bekliyor

Düzenleyen:
Alman turist ilgi bekliyor

Ekonomi Haberleri

Yaza hızlı giren turizm sektöründe yüzler gülüyor. Avrupalılar pek rağbet göstermese de Rus turist yine Antalya'ya akın ediyor.

Berk Kerim Kılıç ANTALYA - Yaz sezonun gelmesiyle birlikte her zamanki gibi gözler turizm sektörüne döndü. 15 Temmuz darbe girişimi, Rusya ile uçak krizinin ardından sancılı dönemden geçen sektör, bu yıl oldukça umutlu. Rus turistlerin tekrar Antalya'ya gelmeye başladığını belirten Ela Quality Resort Belek'in 2 ay önce görevi devralan çiçeği burnunda Genel Müdür Uğur Gezgin, bu yıl için oldukça umutlu olduklarını söyledi. Mayıs ayının ilk 9 gününde Antalya Havalimanına günde ortalama 30 bin kişi geldiğini dile getiren Gezgin "Toplamda 270 bin kişi giriş yaptı. Bu sadece yabancı turist sayısı. Geçen seneye kıyasla muhteşem bir yükseliş var. Şuan Rusya'dan beklenen turist sayısı 3 ile 3 buçuk milyon arası. Rus turist mutlaka eskiye dönecektir. Çünkü isteseler de Avrupa'ya gidemiyorlar, vize sorunu var. Ruslar ekonomik anlamda iyiye giderse Antalya'ya gelecektir. Şuanda otel yüzde 70 doluluk oranına sahibiz. 19 Mayıs'ta otelimizde yer kalmadı. Yazın da böyle geçmesini umuyoruz. Temmuz, ağustos oldukça güçlü geçecektir. Yerli turist ise, eskiye göre yüzde yüzün üzerinde seyrediyor" diye konuştu.

NATO TOPLANTISI ÇOK ÖNEMLİ
Bu yıl Avrupalı turistlerin rezervasyonlarında düşüş olduğunu ifade eden Gezgin, sözlerine şu şekilde devam etti:  G-20'de Obama ‘Efsanevi bir konaklama yaşadık’ demişti. Bu sözle parametreler çok iyiye doğru gidiyordu. Fakat ardından Rus uçağı düştü, her şey bozuldu. Alman turist bu yıl çok geride. Yüzde 50 düşüş var. Belçika, Hollanda da ise hiç hareket yok. Şuan pazar Doğu Avrupa'da büyüyor. 28'indeki NATO toplantısında karşılıklı güven mesajları verilirse turist sayısında da artış olacaktır. Almanya aslında bizden olumlu bir mesaj bekliyor. Almanlar bize küsmüş, terk etmiş değiller. Dönecekler ama biraz ilgi istiyorlar. Çünkü bizdeki ürün Avrupa'da yok. Bu fiyata hele hiç yok. Avrupa'da bunun Türkiye'de çok farklı olduğunu biliyor. İyi bir yılda 4 milyon Alman geliyordu. Geçen sene 2 milyon geldi. Bu sene de bu rakamı yakalamaya çalışacağız.
 Gezgin, Booking.com'un kapatılmasıyla ilgili de "Çok önemli değil. Bizi çok etkilemedi. Zaten pek faydası yoktu" yorumunda bulundu.
 
“SADAKAT KART”
Türkiye’yi aile ve çocuk dostu otel konseptiyle tanıştıran Ela Quality Resort Belek, 2017’de 10. yılını kutlamanın sevinç ve heyecanını yaşıyor. Ayrıcalıklı hizmetleri ile sektörde kendini ispatlamış olan otel, misafirleri için de radikal adımlar atmayı planlıyor. Otel, kendilerinde konaklama yapan yerli ve yabancı turistlere vereceği kartlarla özel kampanyalar hazırlıyor. Gümüş, altın, platinum diye 3 aşamalı “Sadakat Kart” ile misafirler; 7 gece kal 6 gün öde, havalimanından ücretsiz vip transfer, spa mesajları gibi birçok imkânlardan faydalanabilecek. Bu kartların önümüzdeki günlerde faaliyete geçeceğini söyleyen Ufuk Gezgin "Şuan yüzde 30 erken rezervasyonumuz var. Biz bir ilki daha gerçekleştirdik. Normalde 0-12 yaş arası bir çocuk ücretsizdi. Biz bu sayıyı 2'ye çıkardık" dedi.
 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...