Alışverişte numarasını veren SMS'e katlanacak

Alışverişte numarasını veren SMS'e katlanacak

Ekonomi Haberleri

Yeni düzenlemeye göre alışverişin ardından iletişim bilgilerini verenler firmadan mesaj gelmesini de kabul etmiş olacak

Elektronik ticareti yeniden düzenleyen kanun tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, ticari elektronik iletiler alıcılara önceden onayları alınmak kaydıyla gönderilebilecek. Ancak alıcının iletişim bilgilerini kendisinin vermesi halinde ayrıca onay alınmayacak. Abonelere gönderilen iletide, göndericinin tanınmasını sağlayan bilgiler ile telefon, faks, kısa mesaj numarası ve elektronik posta adresi yer alacak. Alıcılar diledikleri zaman, hiçbir gerekçe belirtmeksizin ticari elektronik iletileri almayı reddedebilecek. Ret talebin ulaşmasının ardından hizmet sağlayıcı, 3 iş günü içinde alıcıya elektronik ileti göndermeyi durduracak. Şartlara uygulamayanlar hakkında ise 1000 ile 15 bin lira arasında değişen idari para cezaları uygulanacak. nbsp;
Defne Telekomünikasyon Genel Müdürü Oğuz Haliloğlu GSM şirketlerinin mevcut düzeni içerisinde, cezadan kurtulabilmeleri için özel filtreleme yazılımlarını kullanmaları gerektiğini belirterek, "Bu hizmetlerin altyapı sağlayıcıları olan mobil operatörlerin ve SMS lisansıyla faaliyet gösteren STH'ların bu cezalara maruz kalmamaları için altyapılarında iyileştirme çalışmaları yapmaları ve önlemler almaları gerekmektedir" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...