Alışveriş ve eğlenceyi borsaya taşıyacak

Düzenleyen:
Alışveriş ve eğlenceyi borsaya taşıyacak

Ekonomi Haberleri

Alışveriş, eğlence, konaklama ve marina hizmetleri sektörlerinde faaliyet gösteren Via GYO, 5-6 Mayıs arasında yapacağı talep toplamayla yüzde 25’ini halka arz edecek

Önder Çelik İSTANBUL
Viaport Asia, Viaport Marina, Viaport Venezia ve Vialand'
ı bünyesinde bulunduran Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Via GYO), 5-6 Mayıs tarihleri arasında halka arz için talep toplayacak. Alışveriş, eğlence, konaklama ve marina hizmetleri sektörlerine getirdiği yeni konseptle 3.3 milyar TL aktif ile 3.2 milyar TL portföy büyüklüğüne ulaşan Via GYO'nun talep toplama sürecinde halka arz fiyatı 13.60 TL olarak belirlendi. Halka arz edilecek payların 22 milyon 500 bin TL'lik nominal tutarı, şirketin mevcut sermayesinin yüzde 25'ini oluşturuyor. Via GYO'nun gayrimenkul portföyünü; 1.1 milyon m2 alan üzerine inşa edilmiş 4 proje ve bu projelerde yer alan 697 ticari ünitedeki 290 bin m2'den fazla brüt kiralanabilir alan oluşturuyor.
MAĞAZAYA ORTAK ARIYORUZ
Via GYO’nun halka arz süreciyle ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Via GYO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, İstanbul’a geldiklerinde sermayelerinin 10 milyon dolar olduğunu söyledi. “Bugün projelerimize her yıl yaklaşık 80 milyon ziyaretçi geliyor. Yani her yıl bir Türkiye ağırlıyoruz” diyen Bayraktar, halka açılacak 4 projenin her yıl büyüdüğünü kaydetti. Bayraktar, “Tamamı bitmiş ve kiralanmış 700'e yakın mağazamıza direkt ortak alıyoruz” diye konuştu.
Halka arz sürecini yöneten Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü Özgür Güneri de, halka arzın 300 milyon TL’nin üzerindeki büyüklüğüyle son iki yılın en büyük halka arzı olduğunu söyledi. Güneri, Via GYO halka arzında ‘günlük alım emri taahhüdü’ ve ‘Yüzde 100 geri alım garantisi’ gibi halka arz teşviklerinin uygulanacağını ifade etti. Yeni yatırımlara da devam eden Via GYO, Viaport Asia’da inşaatı devam eden genişleme etabını bu yıl içinde tamamlamayı planlıyor. Viaport Marina’da akvaryum ünitesinin mayıs ayında, otelin ise 2017 yılı içinde açılması bekleniyor. Vialand’de ise proje aşamasındaki 400 odalı yeni bir otelin 2017 yılı başında hizmete alınması hedefleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...