Alışveriş turizmi ülke geneline yayılacak

- Güncelleme:
Alışveriş turizmi ülke geneline yayılacak

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de yabancı turistlerin yerli markalarda para harcama oranının yüzde 40'a ulaşması sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti.

Geçtiğimiz yıl alışveriş turizminde önemli bir rekor kaydeden Türkiye’de, yabancı turistlerin harcama oranı yerli markalarda yüzde 40’a ulaşmıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’yi alışveriş turizminde de cazibe merkezi hâline getirmek amacıyla geçtiğimiz günlerde Turizm Geliştirme Ajansı’nda (TGA) Türkiye Alışveriş Merkezi ve Perakende Federasyonu (TAMPF) Başkanı Hüseyin Altaş ve yönetim kuruluyla bir araya geldi. Belirlenen hedefler doğrultusunda nasıl bir hazırlık yapacaklarını gazetemize anlatan TAMPF Başkanı Hüseyin Altaş, öncelikle alışveriş turizmini bütün Türkiye’ye yaygınlaştıracak projelerin geliştirileceğini söyledi. Altaş “Geçtiğimiz dönemde sadece birkaç şehir alışveriş turizmine hitap ediyordu. Şu anda 15-16 şehrimizde turist alışverişi var. Bir gelişme söz konusu. Bunun üzerine gidip daha da geliştirmek istiyoruz” dedi.

BÜTÜN ŞEHİRLERDE SHOPPING FEST

Turistlerin tatil ve konaklama dışında başka alanlarda da harcama yapmasının önemli olduğuna dikkat çeken Altaş, daha fazla turist çekmek için ‘shopping fest’ler (alışveriş şenliği) düzenleyeceklerini kaydederek şunları söyledi: Deniz, kum güneş, kültür ve gastronomi turizminde ülkemiz büyük bir potansiyele sahip. Turistlerin tatil ve konaklamanın yanında başka alanlarda da harcama yapması çok önemli. Gelen turistlere shopping kültürünü de aşılayacağız. Sadece Antalya, Muğla, İstanbul gibi şehirlerle sınırlı kalmayacağız. Shopping fest’leri bütün şehirlerimizde yapacağız ve onların alışverişleri esnasında tercihlerini kolaylaştıracak bir planlama hazırlayacağız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...