Ali ve Volt çocuklara enerjiyi anlatacak

Düzenleyen:
Ali ve Volt çocuklara  enerjiyi anlatacak

Ekonomi Haberleri

Öğrenciler yarın okullarda karne sevinci yaşamaya hazırlanırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan da çocuklara enerjiyi anlatabilmek için önemli bir adım geldi.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Öğrenciler yarın okullarda karne sevinci yaşamaya hazırlanırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan da çocuklara enerjiyi anlatabilmek için önemli bir adım geldi. Bakanlık, bir çocuk karakterin maceraları ile tüm enerji kaynaklarını çocuklara anlatmak için özel bir çizgi roman dergi hazırladı. 4’üncü ve 5’inci sınıf öğrencilerine dağıtılacak dergide bilime ve araştırmaya meraklı ‘Ali’ karakterinin hayatı yer alacak. Çocukları enerji konusunda bilgilendirecek dergi, bilime ve araştırmaya meraklı Ali’nin evde kendisine yardımcı bir robot yapması etmesi ile başlıyor. Volt adını verdiği robo-tuna önce pillerle enerji sağlayan Ali, pillerin sürekli bitmesinden sonra doğrudan fiş ile robotunu elektriğe bağlıyor. Evde faturadaki yükselişin ardından Ali alternatif enerji kaynakları aramaya başlıyor. Dergiyi okuyan çocuklar, kömür, doğalgaz, rüzgâr, güneş, hidroelektrik, jeotermal ve nükleer enerji kaynaklarını Ali ile birlikte araştırarak, bu kaynakların elektrikten başka hangi amaçlarla kullanıldığını öğreniyor. Dergide Newton, İbni Sina, Nikola Tesla, Galileo, Ali Kuşçu, Edison ve Hezarfen Ahmet Çelebi gibi bilim insanlarına da değiniliyor. Bazı bilim insanları tanıtılıyor. Dergiyle çocuklarda; enerji kaynakları, elektriğin üretimi, çevre ve enerji ilişkisi gibi enerji ile ilgili konularda farkındalık ve bilinç oluşturulması isteniyor. Dergide çocuklara çevre hassasiyeti konusunda da önemli bilgiler veriliyor. Bunlar arasında,  ‘çevreni temiz tut’, ‘yeşili koru, ağaçlara zarar verme’, ‘pilleri açığa değil, atık pil kutularına at’, ‘yağları lavaboya değil, pet şişelere koy ve onlar için ayrılmış çöp kutularına at’ gibi cümleler yer aldı. Ayrıca patatesten pil yapımı, kağıttan gemi yapımı gibi bazı basit öğretici konular da dergide bulunuyor. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...